Úvod Výrobcovia LG Šéf LG reaguje na iPhone SE: Takto zničil novinku od Apple!

Šéf LG reaguje na iPhone SE: Takto zničil novinku od Apple!

2

Apple nedávno predstavil ich predstavu mid-range smartfónu. Volá sa iPhone SE, ponúka relatívne malý displej a stojí podstatne menej, než jeho väčší súrodenci. Čo na to hovoria ostatní výrobcovia, napríklad taký LG, ktorý vyrába dosť modelov spadajúcich práve do mid-range skupiny smartfónov? Podľa vyjadrení samotného šéfa mobilnej divízie je názor jasný.

Cho Ju-no, šéf mobilnej divizíe LG Electronics počas otvorenia nového obchodu, kde si ich zákazníci môžu vyskúšať najnovšie zariadenia ukazoval ich novú vlajkovú loď, modulárny LG G5. „Predstavenie rovnako starej technológie a funkcií nie je štýl LG,“ kopol si do Apple. „Aj keď LG Electronics posilňuje svoje portfólio lacnejších smartfónov, stále ponúkne zábavné a exotické zariadenia zákazníkom, ktorí chcú prémiové produkty, ako napríklad LG G5,“ dodal.

O iPhone SE sa toho popísalo a nahovorilo veľa. Mnohí sú presvedčení, že ide len o zrecyklovaný iPhone 5S. Novinka od Apple ponúka 4,0-palcový displej a rovnaký procesor a fotoaparát, ktorý nájdete v iPhone 6S.

Trhoví analytici sa LG pýtali na to či sú znepokojení z toho, že sa Apple púšťa do boja o mid-range trh, kde má juhokórejský výrobca silné zastúpenie. Pred predstavením iPhone SE analytici predpovedali, že sa LG bude dariť hlavne vďaka LG G5, platobnej službe LG Pay a modulárnemu príslušenstvu ku G5.