Úvod Výrobcovia Huawei Na predstavenie Huawei P9 si zrejme ešte chvíľu počkáme

Na predstavenie Huawei P9 si zrejme ešte chvíľu počkáme

0
Rovnako ako Samsung, LG či Xiaomi, aj Huawei sa chystá predstaviť svoju čerstvú novinku. Aj keď sme sa všetci domnievali, že čínska spoločnosť Huawei predstaví svoj model P9 už budúci týždeň v Berlíne, vyzerá to tak, že plány nevychádzajú podľa predstáv.

Nový počin od Huawei nám tak zrejme bude predstavený až 6. apríla, čo uviedol na svojom twitterovom profile aj Evan Blass, známy ako @evleaks. Niektoré zdroje dokonca uvádzajú, že Huawei P9 nebude predstavený v Berlíne, ale v Londýne. Tak ako minulý rok.

@evleaks

Tento rok by sme sa však mali dočkať dokonca až štyroch variant tohto smartfónu. Okrem klasického prevedenia bude v ponuke opäť aj verzia lite a aj väčšie prevedenie s názvom max. Novinkou tohto roka však má byť aj prémiová verzia.

Dizajn novinky nadväzuje na krivky predošlých generácií – rovné línie, ostré uhly. Bočné rámiky sú elegantne tenké a senzor pre odtlačky prstov je samozrejme opäť umiestnený na zadnej strane, kde okrem neho pritiahnu pozornosť aj dva fotosenzory s 12 Mpx, ktoré mala na starosti firma Leica.

huaweiP9_1

Smartfón ďalej ponúka nový Android 6.0.1 Marshmallow, vlastný čip Kirin 950, ktorý má aj predchodca Mate 8, s ôsmimi jadrami (štyri jadrá s taktom 2,3 GHz a zvyšné štyri s taktom 1,8 GHz). Prémiová verzia Huawei P9 by mala do vienka dostať ešte lepší procesor, a to Kirin 955 a aj 1 GB operačnej pamäte navyše (4 GB namiesto 3 GB v klasickej verzii).

Užívateľská pamäť by mala ponúkať 32 GB a v prémiovej verzii raz toľko, možno dokonca až 128 GB. A áno, je rozšíriteľná.

huaweiP9_2

Displeju s veľkosťou 5,2“ bude ponechané Full HD rozlíšenie, čo by malo hrať do karát aj výdrži batérie, ktorá má kapacitu 3900 mAh. Huawei P9 bude na rozdiel od noviniek iných výrobcov vybavený USB Type-C.