Úvod Konkurencia Apple Zemetrasenie, ktoré zasiahlo fabriku dodávateľa Apple, môže ohroziť predstavenie iPhone 7

Zemetrasenie, ktoré zasiahlo fabriku dodávateľa Apple, môže ohroziť predstavenie iPhone 7

4
Ilustračný obrázok

Ešte dávnejšie sa objavili správy, podľa ktorých malo infraštruktúru jedného z dôležitých dodávateľov komponentov pre produkty od Apple zasiahnuť silnejšie zemetrasenie. Hovorilo sa však, že poškodenie je minimálne a nespôsobí odberateľom žiadne komplikácie. Pravda bude ale nakoniec zrejme úplne iná.

Ako vyplýva z nových informácií, poškodenie výrobných kapacít spoločnosti TSMC nie je až tak zanedbateľné, ako si možno podaktorí mysleli. Web DigitalTrends uvádza, že taiwanské zemetrasenie s magnitúdou 6,4 toho začiatkom februára poškodilo oveľa viac, pričom pôvodné informácie hovorili iba o jednopercentnom zmenšení objemu výroby. Vraj to odhalila bližšia inšpekcia spôsobenej škody.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, alebo v skratke TSMC, predstavuje jedného zo strategických dodávateľov Apple, ktorý má na starosti produkciu čipsetov pre iOS zariadenia. A výnimkou nebude ani A10 pre iPhone 7. Časť dodávok aktuálneho čipsetu A9 pre iPhone 6s a iPhone 6s Plus mal pritom doteraz na starosti aj juhokórejský gigant Samsung. Ako sme sa ale pred pár dňami dozvedeli, jabĺčko chce jeho časť objemu výroby preniesť na zodpovednosť konkurentovi TSMC, takže ten nakoniec asi pokryje celých 100%.

Rozhodnutie Apple údajne spočíva v moderných výrobných kapacitách TSMC, ktoré pozostávajú z pokročilého 10 nanometrového procesu. Samsung bude vlastný čipset Exynos 8890, vrátane čipsetu Snapdragon 820 od Qualcommu, tento rok vyrábať prostredníctvom 14 nm technológií.

Produkcia A10 má odštartovať niekedy počas júna. Keďže ale časť fabrík poškodilo mohutné zemetrasenie, existuje šanca, že predstavenie očakávaného iPhone 7 o pár týždňov posunú.