Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Čínska novinka Xiaomi Mi 5 rozdrvila vo výkone Samsung Galaxy S7 a...

Čínska novinka Xiaomi Mi 5 rozdrvila vo výkone Samsung Galaxy S7 a LG G5

13
Z čerstvej vlajkovej lode populárneho čínskeho výrobcu sa začína vynárať poriadne zviera. Po porovnávaní optickej stabilizácie a kvalite fotografií s iPhone 6s Plus sa Xiaomi pustilo už aj do juhokórejských výrobcov, ako je Samsung a LG. A výsledok? Dal sa očakávať.

Nový model Mi 5 v benchmark aplikácii AnTuTu rozdrvil obe hi-tech novinky, teda Galaxy S7 aj G5. Keďže ale všetky tri smartfóny ponúkajú takmer rovnaký hardvér, najviac tu podľa všetkého spravila optimalizácia nadstavby MIUI. Test výkonu v tomto prípade berie do úvahy nielen jednu časť technických špecifikácií, ale ich vzájomné fungovanie, a teda aj ich spoločný výkon.

Vlajkovej lodi Mi 5 udelila aplikácia až cez 140-tisíc bodov, čo je viac ako v prípade LG G5 (tiež 14 nm Snapdragon 820), ktorý získal cez 130-tisíc a výrazne viac ako Samsung Galaxy S7 so 14 nm čipsetom Exynos 8890, ktorému sa pre zmenu podarilo nadobudnúť okolo 120-tisíc bodov. Rovnako treba podotknúť, že kým Samsung a aj LG prešli objektívnym testovaním, v prípade Xiaomi ide o číslo, ktoré prezradil sám výrobca počas prezentácie, takže to všetko treba zatiaľ brať s veľkou rezervou.

mi5-11

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov