Podujatie Mobile World Congress 2016 v Barcelone otvoril Alcatel s ich novinkami Idol 4 a Idol 4S. Vyzerá to, že Alcatel sa s novinkami dostal do vyššej ligy smartfónov, o čo sa postarala nie len špecifikácia ale aj prémiový dizajn a spracovanie.

Novinky na prvý pohľad zaujmú veľmi tenkým profilom, prémiovým vzhľadom a reverzibilným dizajnom. Na bočnej strane oboch zariadení nájdeme tlačidlo, ktoré výrobca nazval BoomKey. To bude mať niekoľko funkcií. Budeme môcť vďaka nemu zhotoviť fotografiu okamžite z pohotovostného režimu, pri počúvaní hudby sa zase tlačidlo postará o vyváženejší zvuk alebo pri stlačení tlačila počas hrania hier prebehne optimalizácia, ktorá vytiahne maximum z výkonu zariadenia.

BoomKey

Oba smartfóny disponujú audio výbavou od výrobcu JBL. Na prednej strane nájdeme dva stereo reproduktory s výkonom 3,6 wattov. Samozrejmosťou je Hi-Fi podpora alebo softvérové možnosti prispôsobenia zvuku. Stereo zvuk sa dokonca prispôsobuje polohe zariadenia. Ak budete pozerať video na výšku alebo na šírku, zvuk sa bude šíriť rovnako.

Čo sa týka konkrétnejšej špecifikácie, skromnejší Idol 4 meria 147 x 72,5 x 7,1 mm, má IPS LTPS displej s uhlopriečkou 5,2 palca a rozlíšením 1080 x 1920 pixelov. Poháňa ho čip Snapdragon 617 spolu s 3 GB RAM a 16 GB interným úložiskom. To môžete rozšíriť vďaka micro SD kartám.

idol4

13 Mpx fotoaparát s HDR režimom ponúkne bleskurýchle zaostrovanie  (0,1-0,3 sekundy) a za snímky sa nebude hanbiť ani 8 Mpx predná selfie jednotka. O konektivitu sa postará LTE štandard Cat.6, hovory budú čisté vďaka dvojici mikrofónov s funkciou potlačenia okolitého šumu a samozrejmosťou je najnovší Android Marshmallow.

idol4

Záujemcov o najvyššiu triedu bude lákať  Alcatel Idol 4S. V tele veľkom 153,9 x 75,4 x 6.99 mm je osadený 5,5 palcový AMOLED displej s QHD rozlíšením, pod ktorým tiká čip Snapdragon 652 s 3 GB RAM. Úložisko má v tomto prípade kapacitu 32 GB a väčšia je aj batéria. Tá ma 3000 mAh, zatiaľ čo model Idol 4 iba 2620 mAh. Na palube nájdeme OS Android v najnovšej verzii Marshmallow.

Alcatel zmenil s novými smartfónmi aj značku. Z názvov vyhodil brand „One Touch“ a inovovaný je logotyp „Alcatel“. Spoločnosť aj naďalej patrí skupine TLC Communications.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov