Úvod Výrobcovia Xiaomi Tento čínsky smartfón za 100 EUR má 2x väčšiu batériu ako iPhone...

Tento čínsky smartfón za 100 EUR má 2x väčšiu batériu ako iPhone 6s

6
Xiaomi Redmi 3

Agresívna cenová politika čínskych výrobcov valcuje renomované spoločnosti ako Samsung, Sony či HTC. A nie je sa čomu ani čudovať. Za pár drobných ponúkajú smartfóny, ktoré sa hardvérovou výbavou vyrovnajú výrazne drahším inteligentným telefónom od konkurencie. Niektoré majú dokonca lepšiu výbavu aj ako jeden z najdrahších kúskov na trhu.

Nedávno predstavený Xiaomi Redmi 3 za zhruba 100 eur disponuje až 4100 mAh batériou, čo je badateľne viac ako priemer 3000 mAh a výrazne viac ako kapacita batérie, ktorú má najnovší počin od Apple. iPhone 6s ponúka iba 1715 mAh zdroj energie, čo zákazníkov vyjde na viac ako 600 eur.

Samozrejme, ostatné technické špecifikácie sú neporovnateľné, keďže nový iPhone patrí do najvyššej a Redmi 3 zase do slabšej strednej triedy. Výdrž bude ale neporovnateľne lepšia pri čerstvom Android smartfóne, pretože tá záleží aj od spotreby displeja, čipsetu či iného hardvéru, nie iba od kapacity batérie. A novinka od Xiaomi disponuje HD displejom aj šetrným Snapdragon 616, vrátane rýchleho nabíjania.

Vo výbave Xiaomi Redmi 3 dokonca nechýba ani hliníková unibody konštrukcia s netradičnou zadnou stranou, ktorá pripomína akési mriežky.