Úvod Výrobcovia LG LG odštartuje hromadnú výrobu skladacích displejov pre neznámeho odberateľa

LG odštartuje hromadnú výrobu skladacích displejov pre neznámeho odberateľa

0
Skladací displej

Jeden z najväčších odborníkov na zobrazovacie jednotky má podľa posledných špekulácií dokončovať prípravy výrobných kapacít, kde majú vznikať moderné displeje s nadštandardnými fyzickými vlastnosťami. Zaujímavosťou je ale to, že nebudú určené pre produkty so značkou LG.

Informácie z Južnej Kórey tvrdia, že ich budeme môcť ohnúť aj viac ako 100,000 krát bez jediného poškodenia. Kto by ale mohol byť zákazník, nie je zatiaľ oficiálne známe. Pozná sa iba jeho cieľ – začať úspešne konkurovať gigantom, ako je Samsung či Apple. Má ísť pritom o softvérovú spoločnosť, ktorá do vývoja displeja od LG údajne investovala nemalú finančnú čiastku. Jednou z možností môže byť teoreticky aj Microsoft.

Neznámy odberateľ mal dokonca k dispozícii alternatívu od Samsungu, tá sa mu ale nemala pozdávať, tak nakoniec vybral produkt od konkurencie z rovnakej krajiny.

Spoločnosť Samsung dokonca pred pár dňami opatrne oznámila, že už začiatkom budúceho roka môžeme na spotrebiteľskom trhu očakávať model, ktorý bude pozostávať z flexibilného displeja a unikátnej – skladacej – konštrukcie. Takáto kombinácia prinesie nie len lepšie pohodlie pri nosení po vreckách, ale aj lepšie používateľské skúsenosti, pretože bude na nás, či si spravíme zo zariadenia tablet alebo ho ponecháme vo veľkosti a kompaktnom tvare smartfónu.

Budúcnosť displejov
Budúcnosť displejov

Všetky dostupné detaily nám teda naznačujú, akej budúcnosti mobilných telefónov sa zrejme už o pár mesiacov dočkáme. Po príchode farebného, potom dotykového displeja prichádza tentokrát rad na ohybnosť.