Úvod Zariadenia Smartwatch Inteligentné hodinky Huawei Watch sa predstavujú Európe

Inteligentné hodinky Huawei Watch sa predstavujú Európe

2

Huawei Consumer Business Group (BG) dnes na veľtrhu IFA v nemeckom Berlíne predstavila svoj model inteligentných hodiniek Huawei Watch. Tie sa svojim dizajnom inšpirovali klasickými hodinkami švajčiarskeho štýlu a na Slovensku budú dostupné v cene od 399 Eur. Ide o vôbec prvý model inteligentných hodiniek Huawei a zároveň ide o prvý prístroj svojho typu úspešne spájajúci svet technológie a módy.

Inteligentné hodinky Huawei Watch bežia na rozhraní Android Wear™ a umožňujú ich nositeľom byť neustále v spojení. Upozornia na prichádzajúce hovory, textové správy alebo e-maily. Vďaka bezdrôtovému pripojeniu so slúchadlami pomocou Bluetooth a podpore sťahovania hudby pre offline počúvanie sú Huawei Watch ideálnym spoločníkom pre aktívny život. Prehrávanie hudby je možné spustiť hlasovým príkazom, rovnakým spôsobom môžu používatelia ovládať navigáciu. Praktická je taktiež funkcia pre vyhľadávanie strateného telefónu.

Vďaka poslednej verzii rozhrania Google Android Wear™ sú Huawei Watch vhodné rovnako tak pre používateľov s OS Android, ako aj majiteľov telefónov so systémom iOS.

HWS_ACTIVE_RIGED_Cam4_v005_web

Klasický dizajn

Ciferník inteligentných hodiniek Huawei Watch dosahuje priemer 42 mm, teda tradičnej veľkosti bežných náramkových hodiniek.

Hodinky budú k dispozícii v rôznych spracovaniach vo farbe ružového zlata, nerezovej a čiernej oceli, rovnako ako s rôznymi podobami ciferníkov vo variantoch luxusný, business, pre ženy, moderný a simplistický.

Ponuka 22 mm remienkov zahŕňa vzory z nerezovej oceli, ružového zlata, čiernej oceli alebo z hnedej a čiernej kože. Náramky sú ľahko vymeniteľné za akékoľvek klasické remienky s 18mm očkom.

Klasické výrobné postupy

Huawei Watch sú vyrobené zo špičkových materiálov a ponúkajú 1,4-palcový dotykový AMOLED displej chránený proti poškriabaniu zafírovým sklíčkom (preferovaný výrobný postup výrobcov švajčiarskych hodiniek). Vyznačujú sa rovnako odolným telom z nerezovej oceli. Hodinky obsahujú taktiež senzor srdečného rytmu a šesťosí pohybový snímač. Displej dosahuje rozlíšenie 400 × 400 pixlov a hustotu zobrazenia 286 ppi pri kontrastnom pomere 10 000:1. Ide tak v súčasnej dobe o najkvalitnejší displej pre Android Wear zariadenia.

K podčiarknutiu prezentácie módneho vzhľadu svojej novinky sa spoločnosť Huawei vo svojej najbližšej kampani spojila so známym módnym fotografom Máriom Testinom a módnymi ikonami Karlie Kloss a Seanom O’Pry.

HWS_Elite_GOLD_CHOCO_Cam02_v003_web

Nová éra fitness technológií

Huawei Watch obsahujú taktiež senzor srdečného tepu, ktorý je ľahko vyvýšený pre ešte tesnejší kontakt s pokožkou pre presnejšie meranie.

Šesťosí pohybový senzor s gyroskopom a akcelerometrom pomáha sledovať aktivitu používateľov a dokáže rozoznať rôzne druhy pohybov ako chôdzu, beh alebo šplhanie po skalách.

Benjamin Norton, Wearable Design Expert Huawei Consumer BG hovorí: „Dnešní používateľa sa neuspokoja iba s možnosťou byť neustále pripojení; hľadajú prémiové inteligentné hodinky s množstvom inovácií. Pri návrhu Huawei Watch sme hľadali spôsob, ako skombinovať to najlepšie z moderných technológií a inovácií spolu s klasickým vzhľadom. Som presvedčený, že Huawei Watch so zafírovým sklíčkom a kruhovým ciferníkom toho docielili.“

Richard Yu, CEO Huawei Consumer BG dopĺňa: „Spoločnosť Huawei sa zameriava na kontinuálne inovácie, ktoré nám dopomáhajú vytvárať presne také produkty, ktoré naši zákazníci chcú. Naše prvé inteligentné hodinky, ktoré sú výsledkom usilovnej práce oddelenia pre výskum a vývoj sú dôkazom, že ľudia o podobnú produkciu stoja. Huawei Watch sú unikátne hlavne prémiovým spracovaním a klasickým vzhľadom v kombinácii s použitím najmodernejších technológií. Takzvané wearables rozhodne zostanú veľmi dôležitým trhovým segmentom a Huawei bude, s využitím svojho bohatého know-how, usilovať o pozíciu lídra v tejto oblasti.“

Dostupnosť

Huawei Watch budú dostupné vo viac ako 20 krajinách vrátane Slovenska, Českej republiky, USA, Veľkej Británie, Argentíny, Austrálie, Brazílie, Kanady, Dánska, Fínska, Francúzska, Nemecka, Hong Kongu, Talianska, Japonska, Nórska, Filipín, Ruska, Singapuru, Južnej Kórei, Španielska, Švédska, Švajčiarska a Spojených arabských emirátov. Cena Huawei Watch sa pohybuje v závislosti od modelu od 399 Eur do 799 Eur.

Technické parametre Huawei Watch

  • Displej: 1,4-palcový kruhový AMOLED displej s 0,6 mm hranou, rozlíšením 400 × 400 pixlov a hustotou pixlov 286 ppi
  • Pamäť: 512 MB RAM + 4 GB flash pamäť
  • Podpora OS: Android 4.3 a vyšší, iOS 8.2 a vyšší
  • Konektivita: Bluetooth 4.1 BLE, Wi-Fi
  • Senzory: gyroskop, akcelerometer, senzor srdečného rytmu (PPG), barometer
  • Batéria: 300 mAh (32 hodín v aktívnom režime)
  • Stupeň odolnosti: IP67
  • Hrúbka: 11,3 mm
  • Hmotnosť: 61 g s koženým náramkom