Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Benchmark Galaxy S7 s Exynosom 8890 – priveľa výkonu v jednom smartfóne

Benchmark Galaxy S7 s Exynosom 8890 – priveľa výkonu v jednom smartfóne

Samsung Galaxy S7 bude poriadne zviera. Už teraz vo výkone porazí väčšinu high-endov.

3
Jeden z konceptov Galaxy S7

Samsung v poslednej dobe poriadne zrýchlil vývoj svojich vlajkových lodí. Výsledok? O Galaxy S7 hovoríme už teraz na konci leta. Nedávno sa objavili prvé benchmarky spomínaného zariadenia s procesorom Exynos 8890 a vyzerajú veľmi sľubne. O nich však neskôr. Najprv si zhrňme všetky dostupné informácie o tomto očakávanom smartfóne.

Samsung Galaxy S7 príde v minimálne dvoch verziách, z toho jedna má mať 5,1-palcový displej a druhá môže narásť až na 5,8 palcov. Jednotlivé verzie sa budú líšiť aj množstvom pamäte RAM. Na výber máte z 3 GB a 4 GB konfigurácie.

Čo sa týka procesora, Samsung pravdepodobne siahne po vlastnom Exynose 8890. Testuje však aj prototypy so Snapdragonom 820. Podľa všetkého mu v niektorých častiach sveta dá šancu. Po pozornom testovaní sa totiž neobjavili žiadne problémy s prehrievaním

Verzia so Snapdragonom by mala doraziť do Ameriky a krajín, ktoré využívajú iné LTE frekvencie, ako Európa a Ázia. Táto informácia je však iba špekulácia.

Poďme teda k spomínaným benchmarkom. Na internete sa objavili výsledky z Geekbench. Bola testovaná verzia s 3 GB RAM (max takt 1,5 GHz) známa aj ako Project Lucky a verzia so 4 GB RAM (max takt 1,38 GHz) známa ako Project Lucky-LTE. Čipset očividne ešte nie je úplne hotový. Naznačuje to hlavne nízky takt jednotlivých jadier. Napriek tomu sú výsledky viac než pôsobivé. Veď, presvedčte sa sami.

3 GB verzia (1,5 GHz) Project Lucky
3 GB verzia (1,5 GHz) Project Lucky
4 GB verzia (1,38 GHz) Project Lucky-LTE
4 GB verzia (1,38 GHz) Project Lucky-LTE