Spoločnosť, ktorá má viac ako 100-ročné skúsenosti s výrobou kvalitných a taktiež drahých vozidiel na fosílne palivá, plánuje podľa slov CEO Andy Palmera na spotrebiteľský trh uviesť svoj prvý kúsok poháňaný elektromotorom.

Už testovaný prototyp elektromobilu od Aston Martin údajne dokáže prekonať aj najrýchlejší model P90D so značkou Tesla a s takzvaným ‚Ludicrous‘ módom, pričom ten po stlačení špeciálneho tlačidla umožní prostredníctvom výkonu 761 koní zrýchliť z 0 na 100 km/h za dychberúcich 2,8 sekundy. Energia v plno nabitej batérii, dodávanej juhokórejskými výrobcami LG a Samsung, vydrží zhruba 320 kilometrov.

Cena za rýchlu ‚štvorkolku‘ s nulovými emisiami však vystrelí až na 250,000 amerických dolárov, čo je v porovnaní s konkurenciou od spoločnosti Tesla extrémne vysoká čiastka. Nemáme sa ale ani čomu čudovať, výrobca Aston Martin je vo svete známy vďaka ručne vyrobeným automobilom a ich unikátnemu dizajnu karosérie. Svoj imidž zakladá na luxusnom vyhotovení či prémiových materiáloch, ktoré milujú tí najnáročnejší zákazníci.