Úvod Konkurencia Microsoft Horúce správy: Microsoft možno prejde z Windows Phone na Android!

Horúce správy: Microsoft možno prejde z Windows Phone na Android!

Microsoft možno končí s Windows Phone a prejde na Android.

28
CEO Microsoftu, nádejný Satya Nadella

Máme tu pre vás veľmi horúcu, i keď zatiaľ nepotvrdenú správu. Microsoft vraj premýšľa, že zavesí svoj mobilný operačný systém, Windows Phone, na klinec. Nahradiť ho má Androidom s vlastnými aplikáciami. Na výmenu chce od Googlu verziu máp, YouTubu a vyhľadávania dizajnovanú pre Windows.

Všetko sa to deje v Redmonte, kde Microsoft súhlasil s predajom časti Bing máp pre Uber. Spoločnosť tiež súhlasila, že skončí s jej internetovým reklamným systémom, ktorý predá firmám AOL a AppNexus. Šéf Microsoftu, Satya Nadella, deň predtým v liste zamestnancom oznámil, že neúspešné projekty sa majú pripraviť na ťažké rozhodnutia. V preklade, Microsoft sa ich zbaví.

Prečítajte si: Microsoft sprístupnil aplikácie Word, Excel a PowerPoint už aj pre Android smartfóny

Napriek tomu si však nie sme istí, či spoločnosť naozaj prejde na Android. Každú chvíľu totiž príde Windows 10. Táto platforma zjednotí smartfóny, tablety, notebooky, počítače a VR headsety. Plný Windows si tak budete užívať aj pomocou mobilu a monitoru. Je veľmi nepravdepodobné, že sa Microsoft vzdá tak veľkého projektu predtým, než ho poriadne otestuje.

Berte teda tieto správy s rezervou. My budeme Microsoft dôkladne sledovať a ak sa objavia ďalšie informácie, dáme vám o nich vedieť.

[poll id=“391″]