Začiatkom tohto mesiaca polícia v Južnej Karolíne v USA zatkla a uväznila dvoch mužov, 29-ročného Davida Fuentesa a rovnako starého Matthewa Cowana.

Príslušné orgány zatkli mužov z dôvodu zasielania výhražných správ prostredníctvom sociálnej siete Facebook, zaujímavosťou však je, že nepoužili žiadne slová ale populárne emotikony.

Konkrétne muži odoslali emoji znak zovretej päste, zbrane a sanitky mužovi, ktorého sa chystali fyzicky napadnúť.

Samozrejme sa nejedná o jediný incident týchto páchateľov, pričom v priebehu mája sa títo dvaja muži pokúsili napadnúť nemenovanú obeť v jej dome. Posielanie výhražných správ tak bolo poslednou kvapkou, ktorá videla k ich zatknutiu a teraz páchateľom hrozí až 5 rokov väzenia.

david-fuentes-and-lee-cowan-emoji-threat-480x520Toto nie je prvý prípad, kedy došlo k zatknutiu na základe odosielania „výhražných smajlíkov“.

V januári roku 2015 polícia zatkla 17 ročného Osirisa Aristaa, ktorý odosielal obdobné symboly zbrane, ktoré mieria na emoji policajta.

Polícia u tohto mladého páchateľa našla pri domovej prehliadke zbraň Smith and Wesson kalibru .38 a 25 gramov marihuany určenej pravdepodobne pre distribúciu.

Sociálne siete sú silný a uznávaný komunikačný nástroj, preto by sme mali dbať na to, aké správy odosielame, aby sa v konečnom dôsledku neobrátili proti nám.