Úvod Novinky Aktuálne Rodičia, buďte na pozore: Tínedžeri na Facebooku hrajú túto šialenú hru, môže...

Rodičia, buďte na pozore: Tínedžeri na Facebooku hrajú túto šialenú hru, môže sa skončiť tragicky!

Facebook je nebezpečné miesto. Hlavne, ak si niekto zabudne hlavu u babky v miske s ovocím.

14

Sociálne siete sú plné rôznych hier a výziev. Spomenúť si môžeme napríklad na Water bucket challenge alebo pivnú výzvu. V poslednej dobe sa však na Facebooku šíri niečo, čo môže byť potenciálne nebezpečné. Ide o Hru 72, ktorá sa nemusí skončiť pekne.

V podstate ide o to, vytratiť sa z domu na 12, 24 alebo aj 72 hodín a nikomu nič nepovedať. Na prvý pohľad nezmyselná reťazovka, no zašlo do tuhého, keď sa vo Francúzsku začali strácať deti. 13-ročné dievča dokonca spravilo taký poplach, že jeho rodičia zalarmovali úrady. Keď sa o 72 hodín vrátila domov, svoje zmiznutie vysvetlila takto: „Hrala som hru 72.“

Neprehliadnite: Na dovolenke nevydržala bez Facebooku: Po faktúre od operátora dievča ostalo na antidepresívach!

Toto je iba jeden príklad. Prípady sa množia a každý deň ich počet narastá. Hra sa dostala až ku francúzskej organizácii Proti nebezpečným detským hrám. Tá rodičom odporučila, aby sa s deťmi porozprávali a aby sa nenechali nahovoriť na nejakú somarinu. Je lepšie zlyhať v hre, ako si ublížiť.

Podobná reťazovka sa vo Francúzsku objavila už minulý rok. Ľudia vtedy skákali do riek, alebo do mora. Skončila potom, čo sa istý mladík utopil, keď skočil do vody s bicyklom priviazaným o nohu (prirodzený výber – evolúcia v praxi).