Úvod Výrobcovia HTC HTC hlási najhorší apríl za posledných šesť rokov – na vine má...

HTC hlási najhorší apríl za posledných šesť rokov – na vine má byť One M9

Predaje HTC One M9 nevyzerajú tak, ako by mali. Spoločnosť hlási najhorší apríl za posledných šesť rokov.

11
HTC

Taiwanský výrobca smartfónov HTC má problémy. Po skvelom výkone v prvom štvrťroku sa predaje prepadli a spoločnosť hlási najhorší apríl za posledných šesť rokov. Oproti minulému roku sa obraty znížili o 38,6%.

Pre porovnanie, v minulom roku sa firme podarilo v apríli otočiť 719,24 miliónov dolárov, zatiaľ čo tentokrát to bolo iba 439,95 miliónov. V máji 2015 sa spoločnosť mohla tešiť z 652,44 miliónov. Zo slabých predajov výrobca obviňuje svoju novú vlakovú loď HTC One M9. Tej sa predalo približne 4,75 miliónov kusov. One M8 pritom v roku 2014 zaznamenal až 8 miliónov predaných kusov a One M7 rok predtým 7 miliónov.

Neprehliadnite: HTC One mini 2 nedostane aktualizáciu na Lollipop, odkazuje taiwanský výrobca

Výrobca pravdepodobne podcenil správy o Snapdragone 810. Ten mal mať problémy s prehrievaním. Jeho zakomponovanie do One M9 teda nebolo práve najšťastnejšie. Operátori a veľkí odberatelia nechceli veľmi riskovať a vo výsledku si objednali menšie množstvo zariadení.

Ostatní výrobcovia to vyriešili lepšie. Samsung použil svoj vlastný procesor Exynos 7420 a LG sa uchýlil k menej výkonnému Snapdragonu 808. Podobne sa pravdepodobne zariadi aj Sony so svojou novou vlajkovou loďou pre globálny trh. Nič však zatiaľ nie je isté.

HTC momentálne všetky svoje nádeje vkladá do HTC One M9+ a E9+, ktoré na ázijské trhy prídu už tento mesiac. Smartfóny sú lepšie vybavené a teoreticky by mali pomôcť zvýšiť obraty.

Prečítajte si: HTC One M9 Plus oficiálne: 5,2“ QHD displej, snímač odtlačkov prstov a návrat Duo Camera

Nakoniec, HTC tento rok očakáva obrat vo výške 1,5 – 1,7 miliárd dolárov. Po nevydarenom apríli však bude mať čo robiť, aby sa dotkol aspoň spodnej hranice.