Úvod Novinky Android Android M ponúkne aj ‘multi-window‘ funkcionalitu. Používanie viacerých aplikácií naraz bude jednoduchšie

Android M ponúkne aj ‘multi-window‘ funkcionalitu. Používanie viacerých aplikácií naraz bude jednoduchšie

V novom operačnom systéme Android M našli podporu pre tzv. multi-window.

3
Android M a multi-window v akcii

To, o čom sa ešte pred oficiálnym predstavením šuškalo, sa vo finálnej verzii operačného systému Android M stane skutočnosťou. Ešte nedokončená softvérová novinka totiž obsahuje zatiaľ neaktívnu funkciu, ktorá nám umožní na displeji zobraziť dve aktívne aplikácie.

Na integrovanú podporu žiadanej funkcionality upozornil návštevník webu Reddit, pričom zverejnil aj podrobný a taktiež pomerne komplexný návod, ako si ju môžu používatelia aktivovať.

Tzv. ‘multi-window‘ ponúka niekoľko starších Android zariadení, no do tých to zakomponovali výrobcovia prostredníctvom vlastnej nadstavby systému. Tento týždeň predstavená verzia Android M by však už mala od samotného základu dokázať rozdeliť používateľské prostredie na viacero častí a na nich následne zobraziť samostatne otvorené aplikácie v rovnakom čase, čo zredukuje potrebu neustále prepínať – napríklad – medzi internetovým prehliadačom a e-mailovou schránkou alebo takým Facebookom.

Android M je momentálne dostupný iba pre softvérových vývojárov a vybrané NEXUS zariadenia (5, 6 a 9). Široká verejnosť získa aktualizáciu oficiálnou cestou v priebehu tretieho štvrťroka.