Tesla Model S

Tesla Motors. Inovatívna automobilka, ktorá je po svete známa hlavne vďaka momentálne asi najvyspelejšiemu vozidlu na elektrický pohon, Tesla Model S, mala vo svojich začiatkoch problémy.

V marci roku 2013 sa automobilka pasovala s finančnými komplikáciami, ktoré veštili bankrot spoločnosti, pričom zakladateľ spoločnosti, Elon Musk, ktorý stojí mimochodom aj za platobnou službou PayPal alebo vesmírnou spoločnosťou SpaceX, vymyslel plán na záchranu Tesla Motors.

Podľa dostupných informácii agentúry Bloomberg oslovil svojho priateľa, Larryho Page-a s ponukou na odpredaj spoločnosti Googlom za sumu 6 miliárd dolárov s prísľubom ďalších investícií do automobilky v hodnote cca 5 miliárd dolárov.

Larry Page s podmienkami odkúpenia súhlasil, kde na rad prišli aj právnici, ktorí niekoľko týždňov úpenlivo pripravovali podklady pre akvizíciu.

Larry Page - Google a Elon Musk - Tesla Motors
Larry Page – Google a Elon Musk – Tesla Motors

Dohoda však padla, keďže investori ako aj trh začali automobilke dôverovať, čo sa prejavilo na náraste hodnoty jej akcií a Tesla Motors začala vykazovať zisk.

Automobilka dokonca promptne splatila svoje dlhy ministerstvu energetiky.

V minulom roku sa dokonca objavili špekulácie, že by firmu Tesla Motors mala odkúpiť spoločnosť Apple, tie sa však nepotvrdili a jednalo sa len o fámu.

Rozhodne by bolo zaujímavé vidieť, ako by Google ovplyvnil svojimi inováciami a technológiami segment elektrických áut, viac sa nám ale páči, že Tesla Motors zostala sama sebou a ide svojou cestou budúcnosti automobilizmu na čele s inovátorom Elonom Muskom.