Minulý rok na jar sa po predstavení vlajkovej lode HTC One M8 objavila aj jej plastová verzia bez duálneho fotoaparátu na zadnej strane, s označením E8. Vďaka zmenám, ktoré taiwanský výrobca urobil, mohol tento telefón predávať o niekoľko stoviek lacnejšie. Je teda celkom možné, že tento rok bude so zavedeným trendom pokračovať a čoskoro sa dočkáme One E9.

Tieto dohady podporujú aj dokumenty z agentúry TENAA (čínska obdoba FCC), kde bolo zariadenie licencované. Podľa nich sa zdá, že One E9 bude úplne nový telefón a nie nejaká plastová verzia už existujúcej vlajkovej lode.

Tešiť sa môžeme na 5,5-palcový displej (pravdepodobne s QHD rozlíšením). Ten je oveľa väčší, ako zobrazovací panel na One M9. Dohady podporujú aj uniknuté rozmery zariadenia 156.5mm x 76.5mm x 7.54mm.

Nakoniec, na titulnom obrázku si môžete pozrieť podobu One E9. Už v minulosti sa objavili dohady o smartfóne Desire A55, alebo One M9 Plus/Premium, ktorý by mal ponúkať 5,5-palcovú QHD (2560 x 1440p) obrazovku a osemjadrový procesor MediaTek. Je celkom možné, že ide práve o toto zariadenie.

Čo hovoríte na novinku od HTC? Páči sa vám?