Úvod Google I/O Vývojárska konferencia Google I/O 2015 sa bude konať 28. až 29. mája

Vývojárska konferencia Google I/O 2015 sa bude konať 28. až 29. mája

1
Google I/O (zdroj: google.com)

Tradičné podujatie organizované internetovým gigantom otvorí svoje brány pre návštevníkov už za pár mesiacov. Informoval o tom Sundar Pichai, jeden z vrcholových manažérov Google.

Konferencia Google I/O, na ktorú sa ešte počas rokov 2012 a 2013 vypredali lístky behom niekoľkých minút, bude realizovaná v americkom meste San Francisco koncom mája (28. až 29. 5.).

Keďže je za každým o účasť enormný záujem a kapacity sú obmedzené na určitý počet, Google v minulom roku pristúpil k náhodnému výberu v štýle lotérie. Z registračného zoznamu tak následne vybral jednoducho len toľko záujemcov, koľko z kapacitných dôvodov mohol.

Na Google I/O 2014 sme mali možnosť po prvý krát vidieť nedokončenú verziu operačného systému Android Lollipop a taktiež niekoľko inteligentných hodiniek s Android Wear. Čo nás však čaká tento rok, nikto zatiaľ presne povedať nevie.

Ceny za lístky nie sú momentálne známe, no počas minulého roka vyšiel dvoj-dňový na 900 amerických dolárov. Študenti a profesori mali samozrejme výraznú zľavu, a to až o 600 dolárov.

Registrácia bude trvať dva dni; začína 17. a končí 19. marca. K dispozícii je taktiež oficiálna Android aplikácia (musíme ešte počkať na aktualizáciu), kde nájdete množstvo čerstvých informácií.

Video z minuloročného Google I/O