Xiaomi nedávno predstavil svoje nové prerastené vlajkové lode. Xiaomi Mi Note a Mi Note Pro konkurujú velikánom ako Samsung Galaxy Note 4 alebo iPhone 6 Plus. Mnohí z vás v komentároch písali, že Xiaomi úplne zničil konkurenciu a ponúkol lepší telefón za nižšiu cenu.

Šlo však o ceny pre Čínu. Čo sa týka zvyšku sveta, ten zaplatí o niečo viac. Xiaomi Mi Note s 5,7-palcovým full HD (1 920 x 1 080) displejom a procesorom Snapdragon 801 (2,5 GHz) vás vyjde na 399 dolárov, čo je v prepočte 344 eur. O 25 viac, než čínsky variant.

Skutočný high-end model Mi Note Pro s 5,7-palcovým QHD (2 560 x 1 440) displejom a 64-bit procesorom Snapdragon 810 je nacenený podobne, ako konkurencia. 599 dolárov stojí väčšina vlajkových lodí. Po prepočte je to 516 eur, teda o 58 viac, než v Číne.

Bohužiaľ, tieto ceny ešte nie sú konečné. Pripočítajte k nim prípadné poplatky. Predsa len, tovar sa posiela z Číny. Ceny Xiaomi Mi Note a Note Pro teda podľa všetkého nebudú ani zďaleka tak lákavé, ako sa na prvý pohľad zdalo. Za rovnaké peniaze u nás zoženiete telefón od konkurencie, ktorý je navyše určený pre Slovensko a nebudete mať prípadné problémy s pripojením k LTE sieti.

Telefóny za podobné ceny ponúka napríklad Samsung a jeho rad Note zariadení. Zatiaľ čo Xiaomi Mi Note konkuruje Samsung Galaxy Note 3, Pro verzia je porovnateľná s Galaxy Note 4. iPhone 6 Plus je na tom so 660 eurami za 16 GB verziu trochu horšie.

No a ak sa uspokojíte s 5,5-palcovým displejom, zariadenia ako LG G3 alebo One Plus One sú na Slovensku dokonca lacnejšie než Xiaomi.

Nakoniec, nové telefóny od Xiaomi si budete môcť kúpiť už koncom januára.

Čo dodať na záver? Nové Note zariadenia od Xiaomi sú veľmi zaujímavé, no u nás si ich rozhodne nezakúpite za tak bezkonkurenčnú cenu, ako sa zdalo.