Úvod Konkurencia Apple Tegra K1 na Nexus 9 svojim výkonom rozbila čipset Apple A8

Tegra K1 na Nexus 9 svojim výkonom rozbila čipset Apple A8

12

Nový tablet Nexus 9, o ktorom sme doteraz informovali ako o HTC „Volantis,“ je prvým Nexus zariadením so 64-bitovým procesorom. Postarala sa o to Tegra K1, ktorá okrem toho ponúka aj grafický čip Kepler so 192 jadrami.

Na papieri to teda znie výborne, často sa ale stáva, že práve v reálnom živote to už taká výhra nie je. Nexus 9 vďaka testom v aplikácii Geekbench prešiel benchmarkovacou kúrou a tak máme možnosť pozrieť sa, aký výkon skutočne ponúka.

Podľa prvých testov, ktoré nemusia byť na finálnej verzii operačného systému, úplne roztrhal konkurenciu. Tegra K1 má totiž pri single-core výkone takmer dvojnásobný výkon než väčšina Android zariadení, vrátane Galaxy Note 4 a dokonca aj o niečo vyšší výkon, než Apple A8, čipset, ktorý sa zameriava práve na takýto typ výkonu.

Čo je ale zaujímavé je to, že v Benchmarkoch sa Tegra K1 objavila s taktom 2.5 GHz, pričom pri predstavení Nexus 9 sa spomínal takt jadier 2.3 GHz. Tieto predčasné výsledky teda treba brať s určitým nadhľadom, no jednať by sa malo aspoň o približný náhľad k tomu, čo na čaká.

Single-core

single-core

 

Multi-core

multi-core

Zdroj: PA