Úvod Udalosti IFA 2014 Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

3

Japonská spoločnosť Sony na IFA 2014 doslova vyložila všetky karty na stôl. Pozrieť sme sa mohli na novú vlajkovú loď Xperia Z3, jej zmenšenú verziu Z3 Compact a okrem iného aj na šialené objektívy, vďaka ktorým môžete svoj smartfón prakticky premeniť na zrkadlovku. Nestihli sme vás však informovať o jednom zaujímavom produkte, ktorý sa v záplave noviniek objavil. Ide o 8″ tablet Sony Xperia Z3 Tablet Compact.

Pod týmto šialeným menom sa ukrýva jeden z najvýkonnejších Android tabletov súčasnosti. Podobne ako jeho 10,1-palcový predchodca je veľmi tenký a hrúbkou 6,4 mm skutočne dokáže zaujať. Napriek malým rozmerov sa však Sony podarilo vtesnať do tohto kompaktného tela až 4 500 mAh batériu.

Samozrejmosťou je 8-palcový full HD (1920 x 1080p) LCD IPS TRILUMINOUS displej s krásnymi farbami, štvorjadrový procesor Snapdragon 801 taktovaný na 2,5 GHz spolu s GPU Adreno 330 a 3 GB pamäte RAM. Tablet si môžete zakúpiť so 16 GB internej pamäte, ktorú hravo rozšírite pomocou micro SD karty až o 128 GB. Čo sa týka fotoaparátov, Z3 Tablet Compact má na zadnej strane 8,1 Mpix jednotku, zatiaľ čo vpredu je 2,2 Mpix senzor. Celý tablet je samozrejme odolný voči vode a prachu. Jeho zadný panel je vyrobený z textúrovaného plastu, ktorý nepriťahuje odtlačky prstov tak, ako sklo na smartfónoch od Sony.

O dostupnosti, ani cene tohto tabletu spoločnosť bohužiaľ neinformovala.