Úvod Udalosti IFA 2014 Samsung Galaxy Note Edge: Revolučný smartfón so zakriveným displejom

Samsung Galaxy Note Edge: Revolučný smartfón so zakriveným displejom

64
Samsung Galaxy Note Edge

Dámy a páni, privítajte Galaxy Note Edge, revolučný smartfón so zakriveným 5,6-palcovým Quad HD+ displejom.

Po objemnej spŕške rôznych konceptov, kde bola demonštrovaná prehnutá zobrazovacia jednotka, tu konečne máme obdobný produkt, ktorý sa čoskoro dostane do rúk zákazníkom. Galaxy Note Edge hrdo nesie značku Samsung a je akousi modifikáciou štvrtej generácie Galaxy Note.

Hi-tech novinka disponuje rovnakým procesorom, zadným krytom z falošnej kože, fotoaparátom, senzorom na meranie krvného tlaku, pamäťou a taktiež rovnakým softvérom ako jeho mierne väčší brat Samsung Galaxy Note 4. Displej modelu Edge je však o 0,1-palca menší a s mierne odlišným rozlíšením; plusko v Quad HD+ (2560×1440 px) použil výrobca kvôli dodatočným 160-tim riadkom pixelov. Zabudnúť nemôžeme ani na menšiu batériu (3,000 mAh), väčšiu šírku (až o 3,8mm!) alebo menšiu dĺžku (o 2,2mm) konštrukcie.

Samsung Galaxy Note Edge Samsung Galaxy Note Edge Samsung Galaxy Note Edge

Obrovský displej Galaxy Note Edge prehli inžinieri zo Samsungu v jeho vpravej strane tak, aby vytváral s hranou smartfónu ideálne podmienky pre dodatočné zobrazovanie alternatívnych informácií či ikoniek. Na prvý pohľad to vyzerá, akoby bol jeden displej hneď vedľa druhého; je to však menší očný klam. Ide totižto stále iba o jeden komponent. Za predelením displeja stojí softvérová mágia, pričom sú obe časti na sebe nezávislé a zároveň prepojené.

Používanie netradičnej novinky je pritom všetkom podľa slov tech webu The Verge celkom komfortné. Ostrieľaný redaktor David Pierce pochválil po krátkom používaní Galaxy Note Edge konštrukčné spracovanie, kovové prvky a aj použité materiály. Tech web Engadget napriek tomu upozornil na pomerne ostrú hranu smartfónu; na mieste, kde sa spája prehnutá časť displeja so zadnou časťou moderného zariadenia.

V podporovaných Android aplikáciach poslúži postranný displej na zobrazovanie napríklad takého menu s nastaveniami, čím sa nepochybne zvýšši efektívnosť pri používaní. V noci zase nahradí budík s hodinami na vašom nočnom stolíku; uhol zobrazenia informácií na mierne prehnutej, vždy zapnutej časti 5,6-palcového displeja je na to priam stvorený.

Samsung ponúkne medzi širokou škálou originálneho príslušenstva i špeciálne upravené púzdro, prostredníctvom ktorého získa používateľ jednoduchý prístup k postrannému displeju.

Novinka od kórejského giganta nepochybne spôsobí v potencionálnych zákazníkoch prvotný zmätok. Predsa len ide o úplne nový level na trhu s inteligentnými mobilnými telefónmi. Na každý netradičný produkt si musí takmer každý z nás vždy najskôr dobre zvyknúť.

Samsung Galaxy Note Edge

Samsung Galaxy Note Edge

Samsung Galaxy Note Edge

Zdroj: theverge.com, engadget.com