Úvod Udalosti IFA 2014 Lenovo predstavil Tab S8: 8” tablet so 64 bitovým procesorom od Intelu...

Lenovo predstavil Tab S8: 8” tablet so 64 bitovým procesorom od Intelu a 2GB RAM za výbornú cenu

0

Lenovo okrem kvalitných telefónov dokáže vyrobiť aj zaujímavé tablety. Dôkazom toho je nový Lenovo Tab S8, ktorý bol predstavený len dnes.

Tab S8 ponúka zaujímavý – 64 bitový procesor Atom Z3475 od Intelu so štyrmi jadrami. Jedná sa tak o prvý tablet od Lenovo, ktorý ponúka čipset od Intelu. Doteraz totiž využívali čipsety od Intelu len pre tablety určené pre použitie s operačným systémom od Microsoftu. Nový procesor od Intelu prichádza s technológiou „Burst Performance,“ kde sa vyšší výkon „zapne“ len na požiadanie. Tým dokáže zariadenie ušetriť poriadny kus energie.

Spomenúť musíme samozrejme aj 8-palcový displej, ktorý disponuje rozlíšením 1 920 x 1 200, čo predstavuje pixelovú hustotu na palec 283 ppi. Pre porovnanie, nedávno predstavený Galaxy Tab 4 8.0 ponúka pixelovú hustotu 189 ppi, zatiaľ čo 7,9-palcový iPad mini 2 ponúka pixelovú hustotu na palec 324 ppi.

Pod kapotou už tak, ako sme spomenuli, bije 64 bitový procesor, 2 GB operačnej pamäti RAM, 16 GB vnútornej pamäti a nechýba ani LTE konektivita. Na zadnej strane sa nachádza 8 MPix fotoaparát s clonou f/2.2 a na prednej skromnejší, 1,6 MPix senzor. Výrobca uvádza, že batéria v Tab S8 by mala vydržať približne 7 hodín bežného používania.

Tablet bude pri uvedení na trh bežať na Android 4.4 KitKat, no skutočný potenciál toho krásneho 64 bitového čipu by sa mal prejaviť až na Android L. Lenovo síce nepotvrdil či chystá aktualizáciu, no je to viac než možné.

Čo sa ceny týka, výrobca tvrdí, že nový Tab S8 začne predávať za 199 dolárov, čo by mohlo znamenať, že sa dočkáme podobnej ceny, akurát v eurách. Zariadenie by malo byť dostupné na Slovensku, aj v Českej republike.

lenovo-tab-s8-1
lenovo-tab-s8-2
lenovo-tab-s8-3

Zdroj: PA