Úvod Výrobcovia Meizu Ani lacná Čína nemusí byť zlá: Tieto smartfóny vrelo odporúčame!

Ani lacná Čína nemusí byť zlá: Tieto smartfóny vrelo odporúčame!

27

Veľká časť toho, čo robíme, sa týka hlavne zariadení známejších značiek od výrobcov, ktorí sa u nás na Slovensku cítia ako doma. Sú to výrobcovia ako Samsung, HTC, Sony či LG.

Ich telefóny kúpite v e-shopoch, ale aj u operátorov, čo medzi bežnými zaváži asi najviac. Čím častejšie sa však stretávame so zariadeniami od čínskych výrobcov, o ktorých ste pred pár rokmi ani nevedeli. Medzi tými výrobcami, ktorým sa darí najviac je bez akýchkoľvek pochýb čínsky XiaoMi, Meizu či ZTE, teda výrobcovia, ktorých zariadenia len tak často vo výkladoch nestretnete.

Samozrejme, niektoré obchody sa chytili príležitosti a zariadenia od týchto výrobcov začali predávať, no zatiaľ sa nedá hovoriť o oficiálnom vstupe na trh, ktorý by bol viditeľný vo väčšine obchodov. Je však dôvod na to, dať takýmto telefónom šancu a ich výrobcom za jedno z ich zariadení darovať svoje ťažko zarobené peniaze? Poďme sa pozrieť na TOP modely niektorých zariadení, ktorým by ste mali venovať pozornosť.

 

XiaoMi Mi 4

XiaoMi Mi 4 je horúca novinka najúspešnejšieho čínskeho výrobcu, ktorý v červenej republike predáva najviac zariadení spomedzi všetkých výrobcov smartfónov. Áno, je to tak, XiaoMi si získal srdcia viac ľudí, než Samsung či Apple. Môže za to prijateľná, ba až ľudová cena, vysoká kvalita spracovania a dostupnosť v Číne. Práve tento posledný bod je kameňom úrazu pre nás, na Slovensku.

mi4

XiaoMi Mi 4 ponúka príjemný 5-palcový displej s rozlíšením 1 920 x 1 080, výkonný Snapdragon 801 s Krait 400 jadrami o takte 2.5 GHz, grafický čip Adreno 330, 13 MPix zadný fotoaparát a 8 MPix predný fotoaparát určený pre kvalitné selfie, ktoré tak všetci (ne)milujeme. Na palube zariadenia sa nachádza Android 4.4 KitKat s obľúbenou nadstavbou MIUI 6, ktorú výrobca aktualizoval len nedávno.

Posledným údajom je už len cena, ktorá je pri vyberaní smartfónu jednou z najdôležitejších údajov. Máme pre vás dobré správy, XiaoMi Mi 4 si môžete objednať už dnes za cenu od 449€.

Zabudnúť však nemôžeme ani na predchádzajúce modely, ak napríklad XiaoMi Mi 3, Redmi Note či XiaoMi Red Rice, ktoré sa predávajú už od od 158€.

 

Meizu MX3 a MX4

meizumx3Čínsky výrobca XiaoMi je momentálne vo vojnovom konflikte s ďalším čínskym výrobcom, Meizu. Obe spoločnosti predstavili svoje vlajkové lode, ktoré sú najmodernejšími a najvýkonnejšími špecifikáciami natlačené až po strop. Meizu MX3 je vlajková loď z minulého roku, ktorá ponúka 5,1-palcový displej s rozlíšením 1 800 x 1 080 (412 ppi), 2 GB RAM, 16/32/64/128 GB vnútornej pamäti, 8 MPix zadný fotoaparát a 2 MPix predný fotoaparát. Jeho chod zabezpečuje osemjadrový čipset Exynos 5410 v konfigurácii 4 jadrá A15 o takte 1.6 GHz a 4 jadrá A7 o takte 1.2 GHz. Čipsetu sekundujú 2 GB operačnej pamäti RAM a od 16 do 128 GB vnútornej pamäti.

Meizu-MX4-think-high

meizumx4Meizu MX4 bol predstavený len pred niekoľkými dňami a ponúka vylepšené špecifikácie za veľmi podobnú cenu. Jeho displej narástol na 5,36 palcov a rozlíšenie na 1 920 x 1 152 (418 ppi). Zariadenie poháňa osemjadrový čipset MT6595 so štyrmi jadrami Cortex-A17 s taktom 2.2 GHz a štyrmi jadrami Cortex-A7 s taktom 1.7 GHz.  Telefón získava energiu z 3 100 mAh batérie a telefón bude dostupný v 16, 32 a 64 GB verziách. Na zadnej strane sa nachádza 20,7 MPix fotoaparát s clonou f/2.2, ktorý je schopný zachytiť 25 snímok za sekundu a dokonca aj nahrať 4K video.

Meizu MX3 si môžete kúpiť už od 299€, cena pre MX4 sa pohybuje na úrovni 450€, no pred zakúpením si ju vždy najprv overte.

 

ZTE Z7 Max a Z7 Mini

ztez7maxDotretice si môžeme povedať aj niečo o ZTE Z7 Max a Mini, novinkách z dielne úspešného výrobcu, ktorý u nás nie je až tak veľmi rozšírený. Je pravda, že ZTE zariadenia sa predávajú aj u nás, no ich popularita je bohužiaľ na vcelku nízkej úrovni. Sme si však vedomí, že medzi našimi čitateľmi sa nachádzajú

Tento zaujímavý výrobca počas leta predstavil dve zaujímavé zariadenia. Jedným z nich je Z7 Max, zjednodušená verzia vlajkovej lodi Z7, ktorá ponúka 5,5-palcový Full HD displej s 403ppi. Smartfón poháňa Snapdragon 801 s jadrami Krait 400 o takte 2.5 GHz. Snapdragon 801 pritom poskytuje dostatočný výkon aj pre tie najnáročnejšie aplikácie či hry. Čipsetu s výkonom pomáha 2 GB operačnej pamäte RAM. V čom je Z7 Max výborný sú jeho fotoaparáty. Na zadnej strane sa totiž pýši 13 MPix senzor s clonou f/2.0 a technológiou Neovision 4.0, zatiaľ čo na prednej strane sa nachádza 5 MPix senzor.

zte

Z7 Max beží na Android 4.4 KitKat, ktorý je prekrytý vlastným používateľským rozhraním Nubia 2.0. Čo určite poteší mnohých z vás je fakt, že Z7 Max podporuje dual SIM konektivitu.

ztez7miniDruhým zo spomínaných zariadení je Nubia Z7 Mini, ktorá taktiež ponúka možnosť použitia dvoch SIM kariet a nechýba ani LTE konektivita. Aj napriek tomu, že Nubia Z7 Mini nesie označenie „Mini,“ disponuje relatívne veľkým, 5-palcovým Full HD displejom s pixelovou hustotou 441ppi. Zariadenie je opäť vybavené výkonným čipsetom Snapdragon 801 s Krait 400 jadrami o takte 2.0 GHz. Spolu s procesorom sa o celkový výkon starajú 2 GB operačnej pamäti RAM.

Dôležitá je samozrejme cena, ktorá je v prípade oboch zariadení veľmi priaznivá. Z7 Max v obchode Flosmall.com stojí 322€, zatiaľ čo Z7 Mini vás vyjde na 265€. Poštovné je v oboch prípadoch samozrejme zadarmo či už na Slovensko, alebo do Českej republiky.

A teraz jedna otázka na vás. Ktorá „Čína“ sa podľa vás oplatí najviac? Spomenuli sme v tomto článku vášho favorita, alebo fandíte inému výrobcovi?