Úvod Výrobcovia HTC HTC Desire 820 oficiálne: 13 a 8MPix fotoaparáty a prvý 64-bitový čipset...

HTC Desire 820 oficiálne: 13 a 8MPix fotoaparáty a prvý 64-bitový čipset pre Android

3

Desire 816, ktorý spoločnosť HTC predstavila ešte na MWC vo februári tohto roka, je jedno z najúspešnejších zariadení a to aj napriek tomu, že sa o tom až tak veľa nepíše. Jeho hlavnou devízou je pekný, farebný dizajn, už typické kvalitné BoomSound reproduktory a príjemne veľký 5,5-palcový displej, ktorý učaroval nejednému zákazníkovi.

HTC od tohto čarovného receptu ďaleko nezachádza a tak Desire 820 opäť poskytne 5,5-palcový displej s rozlíšením 1 280 x 720 a 13 MPix zadný fotoaparát. A farby? Tie sú späť a sú žiarivejšie, než kedykoľvek predtým.

V čom je však Desire 820 od iných smartfónov rozdielny je v čipsete. Je to jedno z prvých mobilných zariadení, ktoré disponujú 64 bitovým čipsetom – osemjadrovým Snapdragon 615 od Qualcommu, ktorý podporuje zatiaľ nedokončený Android L. Na to, či to bude mať na zariadenie veľký vplyv si budeme musieť počkať, no krok vpred to samozrejme je.

desire-820-1

HTC sa so svojou novinkou zameriava na mladých ľudí, ktorí radi fotia „selfie“ fotky. Na prednej strane sa totiž nachádza 8 MPix senzor, ktorý je schopný odfotiť fotografie v obrovskom rozlíšení. Takto vysoké rozlíšenie určite pomôže softvéru, ktorý by mal fungovať ako „virtuálny make up“ schopný vyhladiť prípadné vrásky. Okrem toho spoločnosť navrhla aplikáciu, ktorá je schopná prilepiť vám na tvár črty známych celebrít. Je to dosť zvláštne a nie všetci sú z toho nadšení, no ak by ste to chceli použiť, máte to k dispozícii.

Dizajnovo je Desire 820 veľmi príjemne vyzerajúce zariadenie. Je ladené do dvoch farieb, jeho konštrukcia je z jednoliateho polykarbonátu, ktorú HTC ošetril špeciálnou vrstvou farby. Všetky verzie, ktoré sú momentálne dostupné sú lesklé, no HTC sľubuje, že časom predstaví aj matne šedú verziu, pre tých, ktorí nechcú tak výrazné farby. Aby toho nebo málo, Desire 820 príde so svojim vlastným „Dot View“ puzdrom, ktoré bolo predstavené spolu s One M8 a dostupný bude už koncom septembra v single aj dual SIM konfigurácii.