Úvod Novinky Konkurencia Hlavné vlastnosti a funkcie Ubuntu Touch na demo videu

Hlavné vlastnosti a funkcie Ubuntu Touch na demo videu

2

Spoločnosť Cannonical, ktorá zastrešuje open-source operačný systém Ubuntu sa už relatívne dávno rozhodla, že vpadne aj do mobilného segmentu.

Učiniť tak chce operačným systémom Ubuntu Touch, ktorý nesie prvky a politiku samotného Ubuntu, no s prispôsobením pre dotykové obrazovky a manažment mobilných zariadení.

Systém však stále nie je bežne dostupný a jeho vývoj a optimalizácia prebieha, k prvému Ubuntu smartfónu však máme bližšie a bližšie.

Prvý Ubuntu smartfón by mal vyprodukovať jeden z hardvérových partnerov spoločnosti a to konkrétne čínsky Meizu a španielsky Bq, pričom by sa tak malo stať na konci tohto roka.

Zároveň pre tento operačný systém vyjadrili podporu aj veľký operátori a poskytovatelia komunikačných služieb (Verizon, T-Mobile USA, Vodafone, EE, Three) čo nástupu nového mobilného operačného systému len pomôže.

Ubuntu Touch je užívateľsky veľmi príjemný a jednoduchý systém a ako to vyzerá v praxi sa môžete pozrieť na sprievodnom videu, kde Ubuntu Touch beží na vlajkovej lodi Meizu MX3.

zdroj: PA