Úvod Apríl Z rozpočtu Slovenska sa politikom kupuje 150 nových telefónov v hodnote vyše...

Z rozpočtu Slovenska sa politikom kupuje 150 nových telefónov v hodnote vyše 1 milióna eur

22

Bezpečnosť je veľmi dôležitá a dvakrát to platí pre politikov, ktorí musia na každodennom poriadku preberať situáciu u nás, na Slovensku, ako aj situáciu v zahraničí. Nebolo by nič horšie, ak by sa naň dokázali napichnúť tajné služby iných krajín.

Aj v tomto znení Slovenská vláda uskutočnila objednávku v hodnote 1 270 350€, za ktoré dostane 150 vysoko zabezpečených telefónov Vertu Ti, ktoré sú nie len extrémne bezpečné, ale aj extrémne kvalitné. Cena na jeden telefón sa tak blíži ku hranici 8 500€. Starší model mobilu tejto značky už nejakú dobu používa náš premiér Robert Fico.

Za takúto cenu si poslanci budú užívať Android 4.0 Ice Cream Sandwich, dvojjadrový procesor Snapdragon S4 s jadrami o takte 1.7GHz, 64GB vnútornej pamäti, 8MPix fotoaparát a 3,7 palcový displej.

Nebojte sa však, vláda kupovala zodpovedne, objednali si najlacnejší model, keďže ten najdrahší stojí takmer 17 tisíc eur, no to by bolo až príliš, no nemyslíte. My pevne veríme, že telefóny budú fungovať bezproblémovo a že sa ich do servisu vráti čo najmenej.

*Tento článok je súčasťou 1. apríla, dňa bláznov a vtipkovania. Celý obsah bol vymyslený a nič z neho nie je pravdivé (až na cenu samotného telefónu, ten skutočne toľko stojí). Ani jeden poslanec v parlamente nedostal takýto telefón. Dnešný deň prežite s úsmevom na tvári a dávajte si pozor, vtipálek vás môže prekvapiť na každom rohu!