Úvod Výrobcovia Google Anketa: Nexus 5 vs. LG G2 – ktorý sa viac oplatí?

Anketa: Nexus 5 vs. LG G2 – ktorý sa viac oplatí?

28

Ešte pred niekoľkými mesiacmi by na túto otázku existovala jednoznačná odpoveď. Nexus 5 sa cenovo nevyrovnalo žiadne zariadenie. Čas však beží a ceny padajú. Situácia, ktorú tu máme dnes, je trochu odlišná. 

Takže, o čom je vlastne reč? Máme tu dva high-end telefóny z minulého roka. Oba mimochodom vyrobila firma LG, aj keď jeden bol navrhnutý v spolupráci s Google a je súčasťou legendárnej série Nexus zariadení.

Nexus 5 disponuje 5″ full HD displejom, výkonným procesorom Snapdragon 800, GPU Adreno 330, opticky stabilizovaným 8 Mpix fotoaparátom, 2 300 mAh batériou a krásnym minimalistickým dizajnom. Pamäť nemôžete zväčšiť microSD kartou a batéria nie je vymeniteľná.

 

Cenový prehľad LG G2

Graf ceny produktu LG D802 G2 poskytuje server Heureka.sk

Na druhej strane máme LG G2. Tento smartfón bol pre LG dosť veľkým sklamaním, keďže sa nepredával, tak, ako sa očakávalo. Hneď na prvý pohľad zaujme netradičným umiestnením tlačidiel na zadnej strane pod fotoaparátom. Čo sa týka špecifikácií, má ich podobné, ako Nexus 5. Rovnaký procesor aj GPU, displej je len o 0,2″ väčší a tiež nemôžete použiť microSD kartu. LG G2 však disponuje veľmi dobrým 13 MPix opticky stabilizovaným fotoaparátom a oveľa väčšou batériou (3 000 mAh).

 

Cenový prehľad Nexus 5

Graf ceny produktu Google Nexus 5 poskytuje server Heureka.sk

Nexus 5 beží na čistom Androide, zatiaľ čo v LG G2 nájdete jeho upravenú verziu.

Otázka teda znie, ktorý smartfón sa momentálne viac oplatí kúpiť? Výkonovo sú na tom prakticky rovnako. LG G2 vám ale vďaka väčšej baterke vydrží o trochu dlhšie a snáď aj spraví lepšie fotky. Je však o 15 eur drahší. Nexus 5, na druhej strane ponúka čistý Android, pre niekoho krajší displej a najnovší Android. Dajte nám vedieť v ankete a diskusii nižšie.

[poll id=“234″]