Úvod Novinky Aplikácie Najlepšie aplikácie pre analýzu a optimalizáciu batérie

Najlepšie aplikácie pre analýzu a optimalizáciu batérie

2

Najdôležitejší komponent mobilných zariadení? Procesor? Displej? Operačný systém? Čo tak batéria? Ak sa vybije, aj tie najlepšie inteligentné funkcie a najvýkonnejšie čipy sú nám na nič. Dnešné smartfóny vydržia pri bežnom používaní nažive v priemere jeden deň, pričom inteligentným používaním batérie a jej optimalizáciou môžeme získať pár hodín navyše.

Za úlohu to majú špecifické aplikácie, ktorých je v obchode Google Play neúrekom a následné štyri tituly patria medzi tie TOP z kategórie „battery saver“.

Battery Drain Analyzer

unnamed (3)

sk_generic_rgb_wo_60Battery Drain Analyzer je sofistikovaná aplikácia, ktorá stráži vašu batériu a sleduje, ktoré aplikácie a procesy míňajú najviac energie. Vyzerá to tak, akoby vývojári aplikáciu napichali steroidmi, keďže ponúka obrovské množstvo rôznych čísiel a grafov, ktoré určite uspokoja každého hi-tech maniaka.

Samozrejme, nechýbajú základné funkcie v podobe zobrazenia stavu batérie vo widgete alebo v notifikačnej lište, aplikácia ďalej sleduje vaše návyky a podľa toho odhaduje zostávajúci čas do vybitia. Vybrať si môžete z troch profilov, ktoré môžu byť spúšťané automaticky. Battery Drain Analyzer je vynikajúci a maximálne funkčný nástroj, ktorý by nemal nikomu chýbať.

 

Battery Doctor

[fve]http://youtu.be/KCssSFCHfLA[/fve]

sk_generic_rgb_wo_60Ďalšou skvelou aplikáciou v oblasti správy energie je Battery Doctor. Aplikácia ponúka čisté užívateľské prostredie so zobrazením tých najdôležitejších údajov.

Podobne ako predošlá aplikácia, aj táto ponúka hrubý odhad životnosti batérie do ďalšieho nabíjania, ale okrem toho Vám dokáže ukázať, koľko energie následne ušetríte, ak napríklad vypnete Bluetooth. Taktiež sa môžete pozrieť, ako dlho batéria vydrží ak začnete streamovať hudbu alebo hrať hry.

Okrem toho, že Vám tento batériový doktor dáva užitočné tipy pre úsporu energie a snaží sa maximalizovať jej životnosť, na starosti má aj druhú stránku veci a to nabíjanie. Aplikácia používa inteligentné trojstupňové dopĺňanie energie, ktoré sa postará o naozaj maximálne využitie potenciálu kapacity batérie. Aplikácia patrí vo všeobecnosti medzi najsťahovanejšie a je jasné prečo.

 

Wakelock Detector

[fve]http://youtu.be/2xU8NXrGx6w[/fve]

sk_generic_rgb_wo_60Stalo sa Vám niekedy, že sa displej smartfónu z ničoho nič sám od seba rozsvietil a po chvíli zase zhasol? Môže za to nejaká aplikácia, ktorá bráni zariadeniu prejsť do režimu „spánku“ a tak vlastne dochádza k nadmernému vybíjaniu batérie. Množstvo aplikácií beží (a musí bežať) na pozadí v úspornom režime a zariadenie nezaťažujú, no existujú aplikácie, ktoré z neznámych dôvodov aj po ukončení ich používania naplno bežia. Často je to chyba vývojárov, či veľmi zlé načasovanie synchronizácií.

Wakelock Detector zobrazí zoznam všetkých aplikácií, ktoré spôsobujú tento problém a ukáže, ktoré aplikácie držia vaše zariadenie v pohotovosti čo najdlhšie, a rovnako koľkokrát prebudí aplikácia zariadenie z „hlbokého spánku“.

Okrem toho aplikácia ponúka štandardné informácie o systéme, využitie CPU a podobne. Wakelock Detector si miesto medzi najlepšími aplikáciami pre správu batérie určite zaslúži.

 

Snapdragon BatteryGuru

[fve]http://youtu.be/wdgN-P0QZSg[/fve]

sk_generic_rgb_wo_60Túto aplikáciu nemôžu používať všetci, vzhľadom na to, že je určená len pre majiteľov zariadení s procesormi Qualcomm Snapdragon. Tých je ale nespočetné množstvo, takže si určite zaslúži naše odporúčanie.

Aplikácia beží na pozadí vášho zariadenia a „učí“ sa vašim návykom. Ak máte napríklad nastavenú synchronizáciu Facebooku na každú hodinu, no aplikáciu otvoríte v priemere každé štyri hodiny, aplikácia následne prevedie v tomto smere úpravy a predĺži životnosť batérie. Je to zložitý proces, no podstatné je, že funguje.

K inteligentným funkciám taktiež patrí automatické zapínanie WiFi v určitú hodinu napríklad vtedy, keď dorazíte do práce a hneď sa zvyknete pripojiť. Aplikácia by mala byť povinnou výbavou všetkých zariadení, ktoré vo svojom srdci nosia malého draka.

 

Ak máte skúsenosti s inými aplikáciami alebo ste presvedčení o tom, že poznáte nejakú lepšiu na analýzu a optimalizáciu batérie Android zariadení, neváhajte a dajte o nej vedieť nám a ostatným používateľom v komentároch pod článkom!

Zdroj: Play Store