Úvod Novinky Google Peniaze budete môcť poslať priamo cez Gmail, Google ho totiž spojil s...

Peniaze budete môcť poslať priamo cez Gmail, Google ho totiž spojil s Wallet

3

Americkí používatelia Gmailu po tom ako vyhľadávací gigant spojil dve obľúbené služby môžu posielať platby priamo cez obľúbenú emailovú službu. Produktový manažér Google Wallet, Travis Green povedal, že integrácia umožňuje ich používateľom posielať peniaze „rýchlo a bezpečne“ a to „priamo z Gmailu.“

Či už chcete vrátiť kamarátovi peniaze za obed alebo zaplatiť podnájom, stačí poslať email,“ povedal Green. Green povedal, že posielanie peňazí bude zadarmo, ak budú dva účty ľudí, ktorí si posielajú peniaze prepojené s Google Wallet. Pri posielaní peňazí použitím kreditných, či debetných kariet, ktoré nie sú prepojené s Google Wallet sa bude účtovať malý manipulačný poplatok.

Green ďalej poznamenal, že posielanie peňazí je extrémne jednoduché. Stačí posunúť kurzor nad ikonku pre pripojenie prílohy a kliknúť na symbol „$“. Google okrem toho ku každej transakcii poskytuje 100% ochranu voči neoprávneným prevodom.

Green okrem toho poznamenal, že funkcionalitu budú vypúšťať pomaly americkým používateľom, ktorí majú 18 a viac rokov, no prístup môžete získať aj skôr, ak Vám niekto s aktivovanou funkcionalitou pošle peniaze.

Zdroj: GMA