Úvod Novinky Aplikácie SuperBeam: Prenos súborov pomocou Wifi Direct, NFC a QR kódov

SuperBeam: Prenos súborov pomocou Wifi Direct, NFC a QR kódov

0
Aplikácia SuperBeam je skvelý nástroj na prenos súborov pre pokročilejších užívateľov.

Prenos väčších súborov medzi dvoma zariadeniami môže byť problematické vzhľadom k tomu, že spoliehanie sa na cloud služby ako Drive alebo Dropbox stojí veľa predplatených dát a času, a napríklad služba S Beam je obmedzená iba na zariadenia Samsung.

Aplikácia SuperBeam dokáže medzi dvoma zariadeniami preniesť objemnejšie súbory cez Wifi, Wifi Direct alebo prepojením zariadení prostredníctvom NFC. Prenos dokážete dať do pohybu napríklad jednoduchým naskenovaním QR kódu či priložením zariadení k sebe.

unnamed (1) unnamed unnamed (2)

Stačí vybrať odosielané súbory napríklad z galérie alebo z priečinkov rôznych file managerov, kliknúť zdielať, vybrať SuperBeam  a aplikácia sa Vás následne spýta či sú zariadenia v rovnakej sieti. Ak áno, prenos začne po tejto sieti a ak nie, prenos je možné uskutočniť pomocou WiFi Direct. Asi najjednoduchšou voľbou je použitie NFC, kde zariadenia priložíte zadnou stranou k sebe a dotknete sa obrazovky alebo využijete možnosť naskenovania QR kódu.

Aplikácie je k dispozícii na stiahnutie zadarmo pre zariadenia s Androidom 4.0 a vyšším. Odporúčame pozrieť si promo video na aplikáciu.

[youtube]vBOaI9-zjls[/youtube]

[app]com.majedev.superbeam[/app]