Úvod Novinky Google Motorola chce vyrobiť telefón s perfektnou veľkosťou

Motorola chce vyrobiť telefón s perfektnou veľkosťou

3

Tím Motorola nosí na pleciach poriadnu váhu očakávaní. Eric Schmidt včera opísal ich zariadenia ako ‚fenomeálne‘ a ich X Phone je mnohými braný ako ‚spasiteľ‘ medzi smartphonami. Fakt, že Motorola je od čias odkúpenia súčasťou Google posunulo naše očakávania na úplne iný level. Predstavte si, že pracujete pre spoločnosť, ktorá vyrába sci-fi okuliare a autá, ktoré nepotrebujú šoférov.

‚Akurátna‘ veľkosť je dôležitá

Šéf dizajnu v Motorole, Jim Wicks porozprával redaktorom z PC Magazine, čo všetko sa udialo od toho ako spoločnosť odkúpil Google. „Posledných osem mesiacov sme sa sústredili na telefóny novej generácie, na ktoré sme od všetkých dostali pozitívne ohlasy.“ Wicks okrem toho podotkol, že ich kontaktujú rôzne oddelenia Google, ktoré vyhľadávajú ich expertízu.

Pre nás je samozrejme najzaujímavejšia diskusia ohľadom telefónov. Motorola a Google sa budú snažiť osloviť široké publikum. Wicks v rozhovore povedal, že „Myslím, že ‚akurátna‘ veľkosť je dôležitá a my nové zariadenie navrhujeme tak, aby sme týchto ľudí nesklamali.“ Znamená to teda výborné správy pre všetkých tých, ktorým sa nepáči nedávna inflácia obrovských displejov.

Veríme v ukončenie vojny špecifikácií

Je dosť možné, že Motorola už našla perfektnú veľkosť smartphonu a odteraz sa budú sústrediť hlavne na softwarovú stránku zariadenia. Koniec koncov, toto je čo povedal samotný Wicks: „Veríme v ukončenie vojny špecifikácií, ktorá je len o špecifikáciách a nie o spotrebiteľoch. Špecifikácie, špecifikácie, špecifikácie – to je to najjednoduchšie. Ja si však nemyslím, že to je odpoveď.“

Konečne spoločnosť, ktorá bude uprednostňovať software pred hardwarom. Čo na to hovoríte Vy? Je pre Vás dôležitejší software alebo hardware? Dajte nám vedieť!

Zdroj: PCMagazine via AndroidAuthority