Úvod Novinky Android Vplyv Google na Motorolu bude jasný až od konca budúceho roka

Vplyv Google na Motorolu bude jasný až od konca budúceho roka

0

Na dnešnej finančnej konferencii Google, ktorú mal pod taktovkou CFO Google, Patrick Pichette, sa rozprávalo o tom, čo pre Google znamená akvizícia Motoroly a prečo sme zatiaľ nevideli evidentnejšie zmeny a vylepšenia. Patrick začal tým, že za prvých 150 dní od odkúpenia Motoroly, Google „zharmonizoval“ a zmenšil počet produktov na ktorých doteraz Motorola pracovala. To pravdepodobne znamená, že znížili počet nekvalitných zariadení a budú sa sústrediť na menej modelov, vylepšovať software atď.

Motorola XT910 Razr môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

To so softwarom sme už postrehli, keďže posledné verzie MotoBlur sa na stock Android podobajú oveľa viac, než verzie pred tým. Google doteraz tvrdil, že Google na Motorolu nebude mať veľký vplyv a že Motorola bude pokračovať tak, ako fungovala doteraz. Patrick však toto tvrdenie tak trochu obrátil naruby, keď začal vysvetľovať ich plány.

Všetkých upozornil na to, že jeden produktový cyklus potrebuje čas. Od začiatku návrhu až po predstavenie to je približne 12-18 mesiacov, čo znamená, že ak Google začal navrhovať nové Motorola zariadenia, predstavené budú až niekedy vo štvrtom kvartáli 2013.

Pred tým ako by sa začali písať teórie o tom, že odteraz bude Nexusy vyrábať len Motorola (za čo by sme sa nenahnevali, keďže Motoroly sú veľmi kvalitné smartphony) Patrick všetkých upozornil na to, že výrobcovia dostanú rovnakú možnosť podieľať sa na Nexuse ako doteraz.

Čo si o plánoch Google s Motorolou myslíte vy? Boli by ste vďační za kvalitnejšie Motorola zariadenia, pod ktorými by bol podpísaný Google alebo vás veľmi nelákajú?

Zdroj: Phandroid