Úvod Novinky Google HTC Nexus 8 bude poriadne delo: Android L, 8,9″ 2560×1600 displej, 64-bitová...

HTC Nexus 8 bude poriadne delo: Android L, 8,9″ 2560×1600 displej, 64-bitová Tegra, 4GB RAM a 8MPix fotoaparát!

17

ONexus 8 sa jedného času začalo intenzívnejšie diskutovať a tak sa očakávalo, že sa o ňom dozvieme viac informácií. Potom však správy utíchli a tak sme začali pochybovať o pravosti prvotných informácií.

Teraz sa však kohútik uniknutých správ opäť otvoril a tak tu pre vás máme najčerstvejšie novinky o pripravovanom tablete z dielne Google a HTC. Podľa jedného zo zdrojov má byť tablet s označením Volantis, resp. Flounder označovaný ako T1 a ponúknuť má 8MPix zadný fotoaparát a 1,6MPix predný fotoaparát. Tablet by mal prísť s čistým Android L, bez akejkoľvek nadstavby, akou by mohol byť HTC Sense.

Bombardovanie informáciami dnes skutočne nabralo na obrátkach a z Kórei doleteli správy o tom, že zariadenie, z ktorého sa nakoniec stane Nexus 8 už prechádza kontrolou tamojšieho úradu podobnému FCC. Tento úrad mal skontrolovať zariadenie s označením „0P8210000,“ čo je označenie, ktoré ešte pred mesiacom potvrdil známy informátor, @evleaks.

Nový Nexus, ktorý by mal vyrobiť taiwanský výrobca HTC by mal byť prémiovejší, než aktuálna verzia Nexus 7. Zariadenie by malo disponovať 8,9 palcovým displejom s rozlíšením 2 560 x 1 600, 64 bitovým procesorom Tegra, ktorému budú disponovať 4GB operačnej pamäti RAM (Elpida) v konfigurácii 2×2 GB.

Čo sa ceny týka, povráva sa, že kovový tablet by mal stáť niečo vyše 300 dolárov, no jeho cena by sa kľudne mohla vyšplhať až do hranice 350 dolárov. Podobnú cenu očakávame aj na Slovensku, no namiesto dolárov budeme musieť platiť eurami.

Rhoda Alexander, výskumníčka tabletov a monitorov z IHS Technology len nedávno potvrdila, že Google Nexus 8 bude „vysoko výkonné“ zariadenie, ktoré by sa vo veľkých číslach malo začať vyrábať v júli, alebo auguste. Ďalej potom dodala, že Google nepredpokladá, že sa bude predávať tak dobre, ako predchádzajúce modely. Časťou problému majú byť výkonnejšie špecifikácie a kvalitnejšie spracovanie.

Doteraz sa predpokladalo, že Google nový Nexus 8 predstaví na vývojárskej konferencii Google I/O. Bohužiaľ, ako už teraz vieme, nestalo sa tak. Výroba zariadenia, ktorá mala začať minulý, resp. tento mesiac však naznačujú, že nový tablet by mohol byť dostupný už budúci mesiac.

Informoval o tom server Phone Arena.