Úvod Smartphony Dohady FOTO: Toto je prémiová verzia GALAXY S5, ktorá má byť z kovu...

FOTO: Toto je prémiová verzia GALAXY S5, ktorá má byť z kovu a niesť označenie Galaxy F

7

Oexistencii prémiového zariadenia od Samsungu, ktoré by plastovú konštrukciu vymenilo za kovovú sa špekuluje niekoľko mesiacov. Väčšinou sa o ňom hovorí ako o ‘Galaxy S5 Prime,’ alebo ‘Galaxy F.’ Priniesť by malo Quad HD displej, rýchlejší procesor a prémiové spracovanie.

Teraz to vyzerá tak, že špekulácie boli pravdivé a twitterový účet @evleaks o tomto zariadení opäť priniesol informácie, no tentokrát vo forme kvalitného renderu.

Na prvý pohľad sa zdá, že Samsung si dal záležať, keďže kovová konštrukcia siaha až po kraj displeja. Zvyšok vybavenia, ako fotoaparát, blesk či merač rýchlosti tepu je identický s Galaxy S5.

O pravosti tohto renderu momentálne v technologických kruhoch prebiehajú dlhé debaty, no my sa skôr prikláňame k tomu, že sa nejedná o niečo, čomu by sa dalo veriť. Pochybujeme hlavne o voľbe bodkovaného pozadia na zariadení, ktoré má ponúknuť ultra vysoké rozlíšenie.

Tak či tak, Samsung by mal tento mesiac predstaviť novú verziu Galaxy S5, či sa bude jednať o prémiový kúsok alá Galaxy F zatiaľ nevieme. Ak však Samsung chce dobehnúť LG s ich LG G3 a Oppo s ich Find 7, predstaviť podobný telefón bude musieť skôr, či neskôr.