Úvod Návody NÁVOD: Vypnite si automatické prehrávanie videí Facebooku na smartfóne ale aj PC

NÁVOD: Vypnite si automatické prehrávanie videí Facebooku na smartfóne ale aj PC

16

Posledná aktualizácia Facebook-u okrem vizuálnych noviniek, opráv chýb a drobných vylepšení priniesla aj jednu v celku nepríjemnú funkciu.

Facebook vám po aktualizácii automaticky začne prehrávať video obsah, či už sa jedná o reklamu alebo príspevky od vašich priateľov či poprípade „lajknutých“ stránok a komunít.

Nielen, že nie vždy chcete tento obsah vidieť, ak vás zaujíma jednoducho naň kliknete ale daná funkcia pochopiteľne spotrebúva aj viac vašich predplatených dát, pokiaľ teda nie ste pripojený Wi-Fi.

Funkcia sa dá ale našťastie vypnúť a teraz vám ukážeme ako.

Vo Facebook aplikácii pre Android otvorte ponuku nastavení a v nej nájdete možnosť vypnutia automatického prehrávania videí, pričom máte na výber aj prehrávanie len pri WI-Fi pripojení.

Jednoduchým označením možnosti sa vám videá už nebudú prehrávať.

Screenshot_2014-05-06-14-24-51 Screenshot_2014-05-06-14-24-43

Facebook na PC

Aj keď sa niektoré funkcie „desktopového“ Facebooku zrovna nie vždy zhodujú s tými v Android aplikácii, vypnutie funkcie automatického prehrávanie videí je podobne jednoduché.

Stačí vojsť do ponuky nastavení a po kliknutí na položku „videá“ funkciu vypnúť. Funkcia automatického prehrávania videí však zatiaľ nie je prístupná každému, takže ak položku „videá“ v nastaveniach nenájdete nič sa nedeje.

Výber_078

Dajte vedieť o tejto možnosti aj svojim priateľom a okoliu a možno im tak ušetríte pár MB z dátového balíčka alebo aspoň spríjemníte používanie tejto sociálnej site.

zdroj: AP