Úvod CES 2013 Liquipel 2.0: Proti vode ochráni Galaxy S3, časom aj ďalšie smartphony

Liquipel 2.0: Proti vode ochráni Galaxy S3, časom aj ďalšie smartphony [CES 2013]

8

Už minulý rok sa na CES objavil nádejný projekt pod názvom Liquipel, ktorý na seba pritiahol veľa pozornosti. Pri predstavovaní princípu smartphone jednoducho postriekali Liquipelom a ponorili do vody. Nič sa mu nestalo, voda z neho stiekla a telefón ostal suchý.

Teraz sa však koná CES 2013 a Liquipel je späť, no už vo verzii 2.0. Aby bol Váš telefón ochránený poriadne, je nutné ho vložiť do špeciálnej komory, z ktorej sa potom vytiahne všetok vzduch, čím sa vytvorí vákuum. V takýchto podmienkach je potom aplikovaný Liquipel, ktorý sa na smartphone doslova prilepí, no v molekulárnom merítku. Liquipel je podľa spoločnosti až 100 krát účinnejší, než jeho predchodca.

liquipel4 liquipel5 liquipel3

Jedným veľkým problémom bola samozrejme dostupnosť tejto špeciálnej kúry pre Váš smartphone. Doteraz ste museli telefón poslať do spoločnosti a oni Vám ho ošetrili a vrátili naspäť. To sa má tento a budúci rok zmeniť, Liquipel otvorí predajne, kde Vám takúto kúru spraví priamo na mieste. Prvý takýto „salón“ sa otvorí v nákupnom stredisku West Edmonton Mall. Ak by ste mali záujem si svoj telefón takto ochrániť, pripravte si $60, čo je v prepočte približne €46. Momentálne sú podporované len 2 smartphony a to Samsung Galaxy S3 a Apple iPhone 5.

Čo na to hovoríte? Verili by ste tejto technológii a boli by ste ochotní za špeciálnu kúru pre Váš smartphone zaplatiť?

Zdroj: Liquipel, Slashgear via PhoneArena