Úvod Konkurencia Apple Predaje Samsung Galaxy S III stúpli o 16% v týždeň ohlásenia verdiktu...

Predaje Samsung Galaxy S III stúpli o 16% v týždeň ohlásenia verdiktu súdu s Apple. O 15% v týždeň predstavenia iPhone 5

2

Apple to plánoval dobre. Samsung prehrá súd a tým stratí zákazníkov, pretože kto by chcel spoločnosť, ktorá kradne nápady a vyrába napodobeniny?

Čo však v Apple netušili je fakt, že súdny spor a predstavenie ich nového iPhone 5 bude mať presne opačný efekt. Odkedy sme sa dozvedeli, že Apple vyhral súd, Samsung ešte zvýšil rýchlosť predajov svojho najobľúbenejšieho modelu. Podľa Localytics sa predaje v týždeň vyhlásenia rozsudku zvýšili o 16%. To v Apple asi nečakali.

Namiesto toho, aby ich zákazníci podkopali ešte viac, začali kupovať Samsung zariadenia. Ak si však Apple myslí, že Samsung produkty sú dosť dobré na to aby sa s nimi išiel súdiť, tak musia byť skvelou voľbou aj pre mňa, no nie?

Samsung tým však neskončil, Apple totiž pichol dýku do chrbta priamo počas ich týždňa slávy. Predaje Galaxy S III stúpli o 15% počas týždňa keď predstavili iPhone 5. Neštastní majitelia iPhone? Nespokojní s novým iPhone 5? Alebo je to možno preto, že vtedy Samsung začal s ich agresívnou reklamnou kampaňou.

Je ťažké prísť na to kde leží pravda. Každopádne to nie je výsledok, na ktorý čakal Apple.

Zdroje: Localytics, BGR, AndroidPolice