Úvod Výrobcovia Google Hodinky Google Pixel Watch: Vitajte späť v roku 2019?

Hodinky Google Pixel Watch: Vitajte späť v roku 2019?

Žiaľ, pri batérii a čipe sa toto prídavné meno použiť nedá.

1

Produkt, na ktorý sme tak dlho čakali, je konečne tu. Google okrem novej generácie smartfónov Pixel predstavil svoje prvé smartwatch, ktoré cielia na prémiový segment. Svedčí o tom nielen ich hardvérová a softvérová výbava, ale aj cena, ktorá nie je vôbec nízka.

S dôrazom na eleganciu

Začneme tým, čo je vidno na prvý pohľad – dizajnom. Názor na vizuál hodiniek Pixel Watch sa naprieč komunitou odlišuje, no treba uznať, že okrúhly ciferník s pretekajúcim displejom má akýsi luxusný nádych.

Nie je to však len vizáž, čím sa hodinky môžu chváliť. Google si dal záležať aj na čo najvyššej odolnosti, preto pri puzdre uplatnil nehrdzavejúcu ocel. Čo sa týka remienkov, ponuka je široká, a tak si nebudú mať problém vybrať ani športovci, ani milovníci elegancie.

Google Pixel Watch
Google Pixel Watch | Zdroj: Google (YouTube)

Okrúhly displej, ktorý očarí

Keď už sme spomenuli displej, poďme sa mu trochu povenovať. Jeho úlohu zohráva OLED panel o veľkosti 1,2 palca, do ktorej Google dokázal vtesnať rozlíšenie 450 x 450 pixelov. Nechýba ani prekrytie odolnou vrstvou Gorilla Glass 5.

Dôležitejšie však je skôr to, ako bude okrúhly displej ťažiť zo zabudovaného softvéru. Na tento front Google nasadil svoj najnovší systém Wear OS vo verzii 3.5, čo znamená, že hodinky sú kompatibilné so širokou paletou služieb Google. Samozrejme, k dispozícii sú aj funkcie pre športovcov, a to v podobe viacerých fitness programov a monitorov.

Google Pixel Watch
Google Pixel Watch | Zdroj: Google (YouTube)

Kopa funkcií, no menej výkonu i batérie

Google nezabudol dokonca ani na plavcov, nakoľko hodinky disponujú odolnosťou voči vode (5 ATM). Pre bežné fungovanie je k dispozícii Bluetooth vo verzii 5.0, NFC pre platby, GPS a taktiež LTE či Wi-Fi konektivita.

Presúvame sa do interiéru. Tu na nás číha čipset Exynos 9110, čo je skutočne kuriózna voľba, nakoľko tento procesor pôvodne debutoval 4 roky dozadu. Priestor zdieľa s 32 GB úložiska, 2 GB operačnej pamäte a s batériou. Okolo tej sa taktiež vznáša nejeden otáznik.

Google tvrdí, že na jedno nabitie vydržia 24 hodín (294 mAh), čo je pri pohľade na konkurenciu celkom málo. Dlhšie vydržia dokonca aj Apple Watch, teda za predpokladu, že máte vypnutý Always-on Display. Mimochodom, ten podporujú aj Pixel Watch.

Čo sa týka nabíjania, ani to nie je ktovieaké. Podľa slov Google sa dokáže batéria do plnej kapacity obnoviť v priebehu necelej jeden a pol hodiny.

Google Pixel Watch
Google Pixel Watch | Zdroj: Google (YouTube)

Lacné rozhodne nie sú

Google Pixel Watch prichádzajú v dvoch verziách. Lacnejší variant s Wi-Fi pripojením začína na cene 349 dolárov, zatiaľ čo za drahšie prevedenie s LTE konektivitou si zaplatíte okolo 399 dolárov. Treba pritom dbať na skutočnosť, že dolár je aktuálne (v čase písania článku) o niečo málo silnejší ako euro, pričom uvedené čiastky nezahŕňajú DPH.

Z hľadiska vizuálneho prevedenia je na výber medzi čiernou, striebornou a zlatou verziou.