Úvod Recenzie RECENZIA Eleglide D1 Master: Výkonnejšiu kolobežku sme zatiaľ netestovali!

RECENZIA Eleglide D1 Master: Výkonnejšiu kolobežku sme zatiaľ netestovali!

2
Spoločnosť Eleglide je relatívne nová. Stojí za ňou medzinárodný gigant – Geekbuying – ktorý sa tento rok pustil nielen do kolobežiek, ale aj do elektrických bicyklov. Jeden z nich, M1 Plus, sme recenzovali ešte v lete, teraz je čas na kolobežku. A vôbec nie obyčajnú. Eleglide D1 Master je extrémna v mnohých smeroch, od výbavy, až po zážitok z jazdy, ktorý sprostredkuje.

Eleglide D1 Master

🛒 Cena: 896,99 € | 🎫 Kupón: GKB790S | 🚚 Poštovné: Zadarmo Eleglide D1 Master je kolobežka pre dospelých. To vám poviem hneď na začiatku. Absolútne v žiadnom prípade nie je vhodná pre deti. Pri váhe 28,5 kilogramu je príliš ťažká a popravde, je aj príliš výkonná. Kolobežka totiž disponuje dvoma 500 W motormi, z ktorých si jeden v prípade potreby môžete vypnúť. To kolobežke dáva dosť výkonu na to, aby aj s dospelým človekom dosiahla rýchlosť do 55 km/h, čo je úctyhodné pri akomkoľvek podobnom prostriedku. Pochopiteľne, vzhľadom na to, že po slovenských cestách sa na kolobežkách nemôžete premávať tak rýchlo, ako na aute, má vstavaných niekoľko režimov. Režim „Eco“ obmedzí maximálnu rýchlosť na 20 km/h, režim „Standard“ na 35 km/h a režim „Sport“ na 45 km/h (jeden motor), resp. 55 km/h (oba motory). Režimy môžete meniť na displeji, ktorý je namontovaný na pravej strane riadidiel. Výkon pridávate páčkou tesne nad pravou brzdou, čo síce nie je najlepšie riešenie, aké som videl, no zvyknúť sa na to dá veľmi rýchlo. Celá kolobežka sa zapína pribalenými kľúčmi, ktoré je nutné vložiť do „zapaľovania“ a otočiť, až potom sa môžete pohnúť ďalej. Pri kľúčoch nechýba ani malý displej zobrazujúci aktuálne napätie batérie. Na opačnej strane sa nachádzajú tlačidlá pre zapnutie svetiel, smerovky, trúba a tlačidlo pre zapnutie/vypnutie druhého motora. Všetko je pekne označené a ľahko dostupné.
10″ kolesá majú výrazný dezén. Osadené sú kotúčovými brzdami.

Dôraz na bezpečnosť

Súčasťou výbavy je niekoľko veľmi užitočných vylepšení, ktoré sú pre pohodlnú jazdu veľmi potrebné. Z hľadiska bezpečnosti sa vám bude páčiť dlhá a široká pogumovaná platforma, na ktorej je dosť miesta pre obe nohy. Široká je až 21 centimetrov, dlhá zas 61 centimetrov. To je dosť aj pre ľudí s väčšími nohami. Celá kolobežka (zložená) meria 120 x 57 x 119 cm, poskladaná meria 115 x 21 x 38 cm. Dá sa teda pohodlne naložiť do auta a previezť tam, kde na nej chcete jazdiť. Veľkým lákadlom tohto konkrétneho modelu je kombinácia ceny, dojazdu a výkonu. Ako som spomenul vyššie, o výkon sa nestará jeden, ale rovno dva 500 W motory, z ktorých si jeden môžete podľa potreby vypnúť.
Platforma je dlhá aj dostatočne široká. Povrch je pogumovaný, vďaka čomu ponúka dosť gripu.
Kolobežku poháňa 1 056 Wh batéria, vďaka ktorej môžete na jedno nabitie prejsť až 80 kilometrov. Výrobca dojazd meral so 70 kg vážiacim jazdcom a konštantnej rýchlosti 15 km/h po rovnom povrchu bez výrazného vetra. Ak vážite menej alebo budete jazdiť aj do kopca, počítajte s 50 – 60 km dojazdom. To je dosť pre azda každého. Keď sa vám kolobežka vybije, nabijete ju priloženým adaptérom za 10 – 12 hodín, teda cez noc. D1 Master disponuje certifikáciou IPX4, čo znamená, že zvládne aj nápor striekajúcej vody. Nie je však prachotesná. Veľkou výhodou pri D1 Master sú jednoznačne mohutnejšie, 10-palcové pneumatiky vybavené kotúčovými brzdami vpredu aj vzadu. Pridajte k tomu pruženie, ktoré nemá problém poradiť si aj s ťažšími ľuďmi a dostanete naozaj vynikajúci stroj prispôsobený pre dospelého človeka. Sám vážim 90 kg a pruženie so mnou nemalo žiaden problém.
Displej zobrazuje všetky dôležité informácie – aktuálnu rýchlosť, počet prejdených km od začiatku alebo celkovo a aktuálny režim.

Jazdné vlastnosti a výkon

To, že funguje fantasticky som si všimol hlavne pri jazde po lesných chodníčkoch, no aj na po cestách, ktoré sú na Slovensku v takom stave, v akom bohužiaľ sú. D1 Master s nimi nemal žiaden problém a ani raz som nemal pocit, že sa blížim k cestnému lišaju. Konštrukcia bola pevná, zrýchľovanie postupné a maximálna rýchlosť skutočne blízko k avizovanému maximu. S mojou váhou ma kolobežka vystrelila na 47 km/h. Kolobežka má aktivovaný bezpečnostný systém, ktorý vám neumožňuje rozbehnúť sa pomocou elektromotora z 0 km/h. Motor (alebo motory) sa aktivujú až po dosiahnutí rýchlosti 3 km/h, teda prakticky po prvom odrazení sa nohou.
Na ľavej strane sú 3 tlačidlá a jeden posuvník. Ovládate nimi svetlá, smerovky, trúbu a na samostatnom mieste je zapínač druhého motora.
Je to dobre, verte mi. D1 Master má skutočnú silu a pri maximálnom výkone som s ním mal čo robiť. V našej redakcii dokonca pri 90 kg záťaži kolesá prvú sekundu či dve „prešmykovali“. Je celkom šokujúce vidieť, koľko sily sa dá vložiť do prostriedku, ktorý na to na prvý pohľad nevyzerá. Vďaka čistej sile dokáže D1 Master zvládnuť aj 30 ° stúpanie a pruženie si poradí aj so 120 kg človekom. Všetko sú to fantastické hodnoty schopné vyčariť úsmev aj dospelému človeku. Prekvapenie z akcelerácie by som mooožno prirovnal k prvému vyskúšaniu zrýchlenia Tesly. Pochopiteľne, toto je len kolobežka, no radosť zo zrýchlenia je podobného typu.
Kolobežka sa dá zložiť do kompaktnejšieho stavu. Pohodlne sa tak dá prevážať aj v aute.

Pre koho je D1 Master určený?

Aby som to teda zhrnul. Pre koho je Eleglide D1 Master určený a oplatí sa vôbec kúpiť? Na to je veľmi jednoduchá odpoveď. Ak máte viac ako 18 rokov, bude sa vám páčiť. Videl som to na úsmevoch ľudí, ktorí si ju vyskúšali počas nášho testovania. Bolo pritom jedno či ju skúšala naša Evka alebo 50-roční chlapi. Radosť to bola rovnaká. Vďaka (do) 80 km dojazdu je D1 Master skvelým parťákom pri cestách do práce či z práce, na nákupy a podobne. Dbajte však na bezpečnosť. Aj napriek tomu, že sa výrobca naozaj snažil a kolobežku vybavil všetkými potrebnými systémami na čo najbezpečnejšiu jazdu, stále je to len kolobežka, z ktorej môžete spadnúť.
Odpružené je nielen predné, ale aj zadné koleso.

Eleglide D1 Master: Verdikt

Stojí za 896,99 €? Ak hľadáte kolobežku, ktorá nebude ako ostatné a ktorá bude mať svoj „wow factor,“ tak jednoznačne. Je VÝRAZNE výkonnejšia než ostatné. Toto musím naozaj zdôrazniť, keďže jej sila ma prekvapila vždy, keď som ju vyskúšal. Pre menej skúsených jazdcov však môže predstavovať výzvu, treba preto byť opatrný. Ak si Eleglide D1 Master chcete kúpiť, spraviť tak môžete v obchode Geekbuying, ktorý ju predáva za 896,99 €. Takto nízku cenu získate zadaním kupónu GKB790S. Poštovné na Slovensko máte zadarmo a navyše vám príde do pár dní.

Za zapožičanie kolobežky Eleglide D1 Master ďakujeme obchodu Geekbuying.

PREHĽAD RECENZIE
Celkové hodnotenie
90 %