Úvod Aplikácie Ďalšie vylepšenie v Google Mapách: Aplikácia uľahčila zobrazenie snímok zo služby Street...

Ďalšie vylepšenie v Google Mapách: Aplikácia uľahčila zobrazenie snímok zo služby Street View

1

Ak plánujete vycestovať do neznámeho mesta alebo oblasti služba Street View vám môže byť mimoriadne nápomocná. Vďaka panoramatickým fotografiám sa môžete v danej oblasti doslova poprechádzať. 

Služba Street View je súčasťou komplexnej aplikácie Mapy od Google, ktorá slúži primárne pre navigáciu a plánovanie trasy, no nájdete v nej aj odporúčania pre reštaurácie, miestne kultúrne pamiatky a rad ďalších funkcií. Napríklad vrstvy.

V pravom hornom rohu užívateľského prostredia si vyberiete (ikona vrstvy nad kompasom), aký typ mapy chcete zobraziť. K dispozícii sú tiež vrstvy s podrobnosťami a hlavne nová vrstva Preskúmať s funkciou Street View.

mapy google

Po jej aktivácii budú všetky oblasti mapy, ktoré sú zaznamenané v službe Street View, zvýraznené modrou farbou. Následne len stačí ťuknúť na niektorú z vyznačených oblastí, ktorá vám zjednoduší prístup k panoramatickým fotografiám.

Novú vrstvu zatiaľ nájdete len v mobilnej aplikácii pre operačný systém Android. V aplikácii pre iOS zatiaľ dostupná nie je, časom sa v nej ale určite objaví. Nová vrstva vám zároveň pekne ukáže, ktoré oblasti sveta spoločnosť Google do svojej služby zaznamenala.

V Európe je na očiach najviac Nemecko a Rakúsko, kde je pokrytie len minimálne. Krajiny snímanie svojich ulíc a miest až na pár výnimiek nedovolili.