Úvod Výrobcovia Samsung Bolo načase: Samsung sa po 2 a pol roku rozhodol skoncovať s...

Bolo načase: Samsung sa po 2 a pol roku rozhodol skoncovať s tlačidlom Bixby

Samsung Galaxy Note 10 už neponúkne fyzické Bixby tlačidlo.

5
Tlačidlo Bixby modelu Galaxy S8+

Od predstavenia Samsung Galaxy Note 10 nás delia už len 2 týždne, čo znamená, že sa o ňom postupne dozvedáme čoraz viac informácií. Vieme, že príde v dvoch „príchutiach,“ dostupné budú šialené špecifikácie ako 12 GB RAM či 512 GB pamäte a chýbať nebude ani 5G verzia.

Jedna vlastnosť sa však vedomia verejnosti akosi vyhýba. Tou vlastnosťou je chýbajúce fyzické tlačidlo Bixby, ktoré mi liezlo na nervy od predstavenia Samsung Galaxy S8 a S8+ na jar 2017. Po dva a pol roku si tak Samsung konečne uvedomil, že Bixby na smartfóne takmer nikto nepoužíva, tobôž nie u nás, na Slovensku. Jediného využitia sa dočkal vtedy, keď sme ho omylom stláčali v presvedčení, že ide o tlačidlo pre zapnutie telefónu.

Problém s Bixby nie je v tom, čo dokáže ale to, ako ho Samsung poňal. Bixby bohužiaľ nie je tak výkonný a rýchly systém ako Google asistent. V čom je však naopak dobrý, je automatizácia systému, z čoho by Samsung mohol ťažiť viac, než sa na prvý pohľad môže zdať. Rutiny Bixby sú naozaj výbornou vecou, potrebujú však ešte kúsok lásky zo strany vývojárov.

Na telefónoch nie, na hodinkách áno?

Samsung bude s najväčšou pravdepodobnosťou Bixby presadzovať na nositeľných zariadeniach. Očakávame, že sa tlačidlo pre spustenie asistenta objaví aj na pripravovanom nástupcovi hodiniek Galaxy Watch.

Ako sa vám (ne)páčilo fyzické tlačidlo Bixby? Bude vám chýbať alebo ste s jeho odstránením spokojní? Dajte nám vedieť!