Úvod Zariadenia Toto je čistá šialenosť: Prichádza microSD karta s 1 TB kapacitou!

Toto je čistá šialenosť: Prichádza microSD karta s 1 TB kapacitou!

0

Spoločnosť Western Digital predstavila pod značkou SanDisk novú microSD kartu štandardu UHS-I, ktorá tým najnáročnejším užívateľom ponúka veľkorysú kapacitu 1 TB.

MicroSD karty patria medzi veľmi obľúbené príslušenstvo, pomocou ktorého si môžeme rozšíriť pamäť v smartfóne a zároveň môžeme obsah prenášať jednoducho a rýchlo do iných zariadení, najčastejšie do počítačov. Bez microSD kamier sa nezaobídu akčné kamery a ďalšie zariadenia.

1 TB microSD karta dokáže zapisovať dáta rýchlosťou 90 MB/s. Čítanie prebieha rýchlosťou 160 MB/s. Dostupnosť je ohlásená na apríl s vysokou cenou 449,99 amerických dolárov. Predávať sa bude aj 512 GB verzia za cenu 199,99 USD.

microSD

Veľmi podobné, ak nie totožné čísla by sme mali vidieť aj v spojení s európskou menou. Treba však počítať s tým, že nie všetky zariadenia, ktoré majú slot pre pamäťovú kartu, takto veľkú kapacitu zvládnu. Vlastne ich až tak veľa nebude.

Aj taký Samsung Galaxy S10+ pojme maximálne 512 GB microSD kartu, aspoň tak hovorí oficiálna špecifikácia. Ak by však smartfón dokázal poňať 1 TB kartu, čo by malo byť možné, čisto teoreticky by sme mohli získať extrémny 2 TB smartfón.

Galaxy S10+ v najvyššej konfigurácii (1 599 EUR) totižto ponúka 1 TB integrovaný úložný priestor.