Úvod Smartphony Dohady Super kompaktný a výkonný smartfón? Sony Xperia XZ2 Compact na obzore

Super kompaktný a výkonný smartfón? Sony Xperia XZ2 Compact na obzore

1
xperia XZ2 compact

Ak by ste si dnes chceli kúpiť rozmerovo veľmi kompaktný, no zároveň výkonný smartfón s minimálnym počtom kompromisov, máte problém. V nekončiacom sa dave obrovských displejov by ste hľadali veľmi ťažko.

Dobrý a výkonný smartfón menších rozmerov vedela vždy vyrobiť divízia Sony Mobile a podľa všetkého bude v tradícii pokračovať. Dokonca možno ešte lepšie ako po minulé roky.

Certifikácia telekomunikačných úradov prezradila niekoľko detailov o smartfóne Sony Xperia XZ2 Compact, ktorý by sme mohli spoznať na podujatí Mobile World Congress 2018.

Novinka by mala mať v úvodzovkách iba 5-palcový displej (18:9), ktorý sa bude nachádzať v tele vysokom 135 mm a širokom 64,33 mm. Pre porovnanie, vlaňajší model s 5″ displejom, Sony Xperia XA1, je vysoký 145 milimetrov a široký 67 milimetrov.

Xperia XA2
Fotografia má zachytávať testovanie kvality smartfónu Xperia XA2 Compact © gizchina.com

Je možné, že v Sony aspoň o niečo zoštíhlili horizontálne orámovania okolo obrazovky. Špecifikácia je zatiaľ čisto odhadovaná. Povráva sa o 4 GB kapacite operačnej pamäte, 64 GB úložisku, výkonom fotoaparáte a čipsete Snapdragon 845.

Nádeje skôr vkladáme do súčasnej high-end sady Snapdragon 835, ktorá stále dokáže pokryť aj náročnejšie požiadavky na výkon. Snáď nás Sony nesklame a skutočne spoznáme výnimočne kompaktný a výkonný smartfón s rokom výroby 2018.