Úvod Aplikácie Posledná verzia aplikácie Služby Google Play môže nadmerne vybíjať batériu: Existuje riešenie

Posledná verzia aplikácie Služby Google Play môže nadmerne vybíjať batériu: Existuje riešenie

2
sluzby google play

V obchode Google Play a na diskusnom fóre Reddit sa začali kopiť negatívne skúsenosti užívateľov, ktorí oznamujú nadmerné vybíjanie batérie spôsobené systémovou aplikáciou Služby Google Play. 

Služby Google Play zabezpečujú komunikáciu a správny chod mnohých aplikácií a služieb nielen internetového giganta Google. Synchronizácia kontaktov, vyhľadávanie, funkcie zabezpečenia… Všetko prebieha pod správou tohto systémového nástroja.

Služby Google Play nájdete aj v obchode Google Play. Google takýmto spôsobom rieši promptné doručovanie aktualizácií, ktoré sú vydávané pravidelne.

Posledná aktualizácia sa ale príliš nepodarila. Užívatelia sa sťažujú na nadmerné vybíjanie batérie, za ktoré môžu Služby Google Play vo verzii 11.7.46. Vyzerá to, že problém sa týka hlavne vlastníkov smartfónov Google Pixel a OnePlus.

sluzby google play

Zariadenia ostatných výrobcov však nemusia byť voči chybe imúnne. Ak ste zaznamenali nadmerné vybíjanie batérie, presvedčte sa v nastaveniach smartfónu, čo za ním stojí. Ak stav vyzerá podobne ako na snímke nižšie, máte problém.

sluzby google play
Chybná vs. korektná prevádzka služieb Google Play

Služby Google Play – náprava

Takéto, poprípade podobné komplikácie sa neobjavili prvýkrát. Google ich zvykne celkom rýchlo odstrániť zverejnením opravnej aktualizácie. Zväčša ide o otázku niekoľkých krátkych dní.

Pokiaľ ste problém zaznamenali a nechce sa vám čakať na aktualizáciu, vyriešiť ho môžete vlastnou cestou. Stačí si jednoducho nainštalovať najnovšiu beta verziu systémovej aplikácie Služby Google Play.

APK súbor s poslednou beta verziou (11.9.49) služieb Google Play nájdete na webe APKMirror, odkiaľ si ho stiahnete a nainštalujete. Pred použitím musíte mať v nastaveniach povolenú inštaláciu obsahu z neznámych zdrojov.

Pamätajte, že je tento postup určený iba skúseným užívateľom, ktorí sú si vedomí rizík spojených s inštaláciou obsahu zo zdrojov tretích strán.

sluzby google play

Po oficiálnej stránke sa k beta verzii systémovej aplikácie dostanete zapojením sa do jej testovania. Stačí vám na to pár klikov a učiniť tak môžete na tejto adrese. Zobraziť by sa vám mala stránka, ktorú vidíte na snímke vyššie.