Úvod Novinky Aktuálne Slovenská firma z Košíc zabojuje o investíciu 1 milión dolárov. Ty môžeš byť pri...

Slovenská firma z Košíc zabojuje o investíciu 1 milión dolárov. Ty môžeš byť pri tom!

Súťaž sa koná už 17. októbra v Prahe.

1
Tím MATSUKO, ktorý zabojuje o 1 milión eur

Slovensko má ľudí so šikovnými rukami, aj šikovnými hlavami. Príkladom sú programátori z košického startupu MATSUKO, ktorý sa už v utorok, 17. októbra zúčastnia finálne stredoeurópskeho kola medzinárodnej startupovej súťaže, Startup World Cup.

Finále sa zúčastní celkom 10 startupov, z ktorých víťaz poputuje do svetového finálne v americkom Silicon Valley, ktoré je známe svojou silným technologickým zameraním.

MATSUKO sa zaoberá inteligentným holografickým sprievodcom, ktorý je určený ako pre deti, tak aj pre dospelých. Spoločnosť pracuje na virtuálnych robotoch s holografickými telami, ktorí sa vám dokážu prihovoriť napríklad v obchodoch, na recepciách či múzeách. Programátori pre dosiahnutie svojho cieľa využívajú mix rozšírenej a virtuálnej reality.

Matsuko pracuje na inteligentných pomocníkoch nie len pre deti

Silná konkurencia

Slováci z MATSUKO budú čeliť silnej konkurencii. Na pódiu v pražskej Lucerne, kde sa Startup World Cup&Summit (SWCS) koná, sa vystriedajú tri startupy z Českapo jednomMaďarska, Holandska, Poľska, RakúskaNemecka. Posledného, desiateho finalistu vyberie porota v deň konania.

Peniaze, ktoré firme otvoria dvere do sveta

Hlavnou cenou je cesta do Silion Valley a možnosť získať investíciu vo výške až 1 milión dolárov. Či sa to podarí práve Slovákom z MATSUKO budeme sledovať priamo na mieste. Držte palce!

Lákavé prednášky

Súčasťou Startup World Cup&Summit budú aj prednášky od popredných osobností v technologickej sfére. Tešiť sa môžeš napríklad na ľudí pracujúcich pre Hyperloop TT, Tesla Motors, Faraday Future a oveľa oveľa viac. Ak si ich chceš vypočuť, ešte stále máš možnosť kúpiť si lístok. Študenti majú okrem toho podstatne nižšiu cenu!