Úvod Výrobcovia Huawei Technológia rýchleho nabíjania Huawei SuperCharge obdrží certifikáciu od TÜV

Technológia rýchleho nabíjania Huawei SuperCharge obdrží certifikáciu od TÜV

0

S nedostatočnou výdržou na jedno nabitie bojujú výrobcovia smartfónov doslova roky. Technológie, ktoré sľubujú podstatne dlhšiu výdrž na jedno nabitie, majú stále status konceptov alebo funkčnosti v kontrolovaných laboratórnych podmienkach.

Výrobcovia sa so stále kritizovanou nedostatočnou výdržou na jedno nabitie vysporiadali po svojom. Kapacita akumulátorov mierne vzrástla a postupne sa začali objavovať čoraz dokonalejšie technológie pre rýchle nabíjanie.

Keď už smartfón viac ako jeden deň nevydrží (česť výnimkám), aspoň ho rýchlo nabijete.

Technológiu pre rýchle nabíjanie batérie smartfónu má aj Huawei a volá sa SuperCharge. Huawei chce dokázať, že je jeho technológia nielen rýchla, ale aj spoľahlivá a hlavne bezpečná. Ďalšie smartfóny, z ktorých šľahajú plamene, už nikto vidieť nechce.

Huawei preto spolupracuje so špičkovou nemeckou organizáciou TÜV Rheinland. Táto organizácia vznikla ešte v roku 1800 a od vtedy prísne kontroluje a osvedčuje rôzne zariadenia a technológie naprieč celým priemyselným odvetvím. Značku TÜV môžeme nájsť na obyčajnom parnom kotli alebo na modernom výťahu výškovej budovy.

Organizácia má svoju pobočku na všetkých kontinentoch sveta a zamestnáva takmer 20 000 ľudí. Gro podnikania tvoria technické skúšky v oblasti bezpečnosti, účinnosti a kvality.

huawei supercharge

Technológia Huawei SuperCharge batérii dodáva 5A prúd pri napätí 4,5V pomocou dvoch špecializovaných pinov v konektore USB C. Nízke napätie drží teplotu zariadenia, poprípade skôr akumulátora na uzde, zatiaľ čo vyšší prúd dopĺňa potrebnú elektrickú šťavu podstatne dynamickejšie.

Technológia dokonca dokáže zastaviť nabíjanie, ak príde konektor do kontaktu s vodou alebo vlhkosťou. Systém nabíjanie vyhodnocuje v reálnom čase tak, aby prebiehalo rýchlo a bezpečne. Hodnoty napätia a prúdu sú počas celého procesu nabíjania optimálne prispôsobované.

Viceprezident divízie obchodu s mobilnými zariadeniami Huawei hovorí, že spolupráca s odborníkmi z TÜV Rheinland dokazuje, že je Huawei schopný dodať technológiu s neuveriteľne rýchlym nabíjaním, ktorá je navyše absolútne bezpečná. Bruce Li zároveň poukazuje na náskok pred konkurenciou.

Technológia Huawei SuperCharge obdrží certifikáciu od TÜV Rheinland už v najbližšej dobe. Vysoko bezpečná a kvalitná technológia je na trhu vždy vítaná. Obzvlášť, ak bude certifikovaná uznávanou organizáciou.