Úvod Huawei Huawei P10 Huawei P10 má jeden z najlepších foťákov na svete: Kvalitou predbehol aj...

Huawei P10 má jeden z najlepších foťákov na svete: Kvalitou predbehol aj iPhone 7!

16
Zdroj: GSMArena

Huawei P10, ktorý bol predstavený na MWC 2017 po vzore svojho predchodcu ponúka duálny, no tentokrát 20 MPx a 12 Mpx (čiernobiely) senzor s objektívom s clonou f/2.2. Nechýba mu ani laserové zaostrovanie a optická stabilizácia obrazu.

To sú len niektoré z dôvodov, prečo v teste profesionálov na kvalitu fotografií, DxOMark, získal krásnych 87 bodov. Síce nedosiahol na aktuálneho kráľa, Google Pixel (89 bodov) a Galaxy S7 Edge (88 bodov), hravo však prekonal model Huawei Mate 9 (85 bodov) či dokonca iPhone 7 od Apple (86 bodov).

Huawei P10 je najnovším zariadením s optikou od spoločnosti Leica. Test pozostával z niekoľkých kategórii, ako napríklad farba fotografie, kvalita, textúry, digitálny šum, atď. Tieto atribúty boli testované ako pri fotografiách, tak pri videu.

Test začal v interiéri, kde sa podľa DxOMark Huawei P10 ukázal ako skutočné fotomonštrum. P10-tka totiž dokázala zachytiť aj najmenšie detaily, ktoré boli ľahko rozpoznateľné aj pri 100% priblížení. Jedinou výhradou bolo mierne podexponovanie záberu, ktorý mal v sebe aj veľmi jasné, aj veľmi tmavé časti.

Hodnotenie fotoaparátu, resp. fotografií

Pozrn. red: Podexpozícia – veľmi zjednodušene ide o tmavú fotografiu, resp. tmavšiu, než by bol ideál.

Huawei P10 zároveň priam vyniká vo fotení pri nedostatočnom svetle. V takýchto prípadoch je schopný zachytiť dostatok detailov a problém dokonca nemá ani s vyvážením bielej. Fotografie tak sú nielen krásne ostré, ale aj farebne presné.

Hodnotenie natáčania videí

Kde P10 stratila pár bodíkov bol test videa. Zábery neboli vyslovene zlé, no na úžasné fotografie jednoducho nemali. Opäť, experti z DxOMark Huawei P10 vychválili hlavne pri točení v zhoršených svetelných podmienkach, keď mal bez problémov zachytiť aj tie najmenšie detaily.

Celkové hodnotenie

Už teraz sa nevieme dočkať toho, čo dokáže väčší Huawei P10 Plus, ktorý namiesto objektívu s clonou f/2.2 používa rýchlejší (svetlejší) objektív s clonou f/1.8. Na papieri má teda obrovský predpoklad poraziť aj kráľa fototestu – Google Pixel.