Úvod Výrobcovia Motorola Motorola práve vyškolila LG: Takto sa robí modulárny dizajn!

Motorola práve vyškolila LG: Takto sa robí modulárny dizajn!

1

Aj napriek tomu, že sa nám páči, že LG prišlo s niečím novým a niečím, čo môže vylepšiť používanie smartfónu, musíme dať za pravdu majiteľom LG G5, že celkový mechanizmus menenia jednotlivých modulov nie je ideálny. Je pomalý a zbytočne komplikovaný.

Motorola sa na celý problém pozrela úplne inak a namiesto vymieňania batérie a v podstate vnútorných komponentov využíva silné magnety. Na tie stačí pripnúť modul a všetko funguje takmer okamžite.

Na pódium sa teda vykotúľal Ashton Kutcher a predstavil nový koncept Moto Mod, ktorý využíva najnovší smartfón, Moto Z. Odhliadnuc od podpriemernej prezentácie, Moto Mody naozaj môžu byť systém, ktorý zmení celý nápad modulárnosti zariadení.

motomod-1

Je to preto, lebo zákazníkom ponúkajú jednoduchý spôsob používania, ktorý doteraz nemali k dispozícii. Nikto predsa niekde na výlete nechce vyťahovať batériu a premieňať kryty. To je príliš komplikované. Ľudia chcú čo najjednoduchší mechanizmus a okamžité fungovanie.

Kľúčom sú silné magnety

Na to, ako celý mechanizmus funguje si ešte musíme počkať. Ak sú však magnety naozaj tak silné a pripojenie tak stabilné, ako Motorola tvrdí, máme sa na čo tešiť. Čo sú však modulárne smartfóny? Nejde len o nádherne vyriešený problém, ktorý sme vôbec nemali. Možno.

Moduly mnohým stále môžu prísť ako hračky, ktoré vôbec nepotrebujeme. Väčšiu batériu by výrobcovia predsa napratali do o niečo hrubšieho zariadenia. Vreckový projekt je fakt pekná vychytávka, no nejde o niečo, bez čoho by sme sa deň čo deň neobišli. Možno najlepším rozšírením je reproduktor od JBL, ktorý je síce poriadne hrubý, no stále tenší, než väčšina Bluetooth reproduktorov.

motomod-2

Na to, aby sa z modulárneho dizajnu stal úspech bude Motorola potrebovať viac, než len reproduktor. Či už je to len dočasný hype alebo o modulárnych smartfónoch budeme písať aj o päť rokov, užime si zatiaľ to, čo Motorola priniesla.

Čo hovoríte na moduly a smartfóny? Myslíte si, že sa táto myšlienka uchytí?