Úvod Výrobcovia Lenovo 7-palcový obor Lenovo Phab mieri do predaja za nízku cenu

7-palcový obor Lenovo Phab mieri do predaja za nízku cenu

8
Je to už pár rokov, čo Samsung so svojím Galaxy Note naštartoval vlnu tabletofónov. Hoci spodnú hranicu 5-palcov dnešné vlajkové lode už bežne dosahujú, stále si môžeme všimnúť odvážnych výrobcov, ktorý sa neboja posunúť hornú hranicu.

Dobrým príkladom môže byť Samsung Galaxy Mega s 6,3-palcovým displejom alebo Sony Xperia Z Ultra s 6,4-palcovým displejom. Tentokrát sa môžeme tešiť na obra so 7-palcovým displejom od Lenova.

Ako už iste viete, Lenovo je vlastníkom mobilnej divízie Motoroly, ktorá nie je práve známa výrobou mobilov s menšou uhlopriečkou, a preto sa môže zdať, že Lenovo sa inšpirovalo práve u Motoroly.lenovo_phab

Lenovo Phab ale nemieri na najvyššie méty, skôr sa radí do strednej až strednej nižšej triedy. 7-palcový displej s HD rozlíšením vás jemnosťou určite neohúri. Pod kapotou nájdete Snapdragon 410, ktorému robí podporu 2 GB RAM. Interná pamäť dostala minimálnych 16 GB, ale je tu možnosť rozšírenia o MicroSD karty.

Kamerovú výbavu zahŕňa 13 Mpx snímač na zadnej strane a 5 Mpx selfie kamera nad displejom. Podpora pre LTE, Wi-Fi, GPS a Bluetooth 4.0 je už dnes samozrejmosťou. Softvérová stránka je pod taktovkou užívateľského prostredia Vibe UI a operačným systémom Android 5.1.

Batéria dostala kapacitu 4250 mAh, čo je z nášho pohľadu na 7-palcový displej málo, zvlášť keď menšie smartfóny dosahujú kapacitu aj 5000 mAh. Výdrž ale môže byť lepšia vďaka slabšiemu procesoru a nižšiemu rozlíšeniu.

Predaj Lenovo Phab bol spustený len v Indii za cenu okolo $185 (162 EUR). Aj keď nie je jasné, či 7-palcový velikán opustí hranice Indie, ale určite vás budeme informovať o nových správach ohľadom predaja.

Spravil na vás dojem tento lacný tabletofón?

Autor článku: Tony Paluš